Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιδιώκει να στείλει επιπλέον 800 Αμερικανούς πεζοναύτες σε Ιράκ και Συρία !!


Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έκαναν γνωστό ότι προετοιμάζεται η αποστολή  μερικών ακόμη  επιπλέον  εκατοντάδων Αμερικανών «εκπαιδευτών» για τον πόλεμο με τον ISIS στο Ιράκ και την Συρία.
Αυτό φαίνεται να είναι μόνο  η αρχή, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τις τελευταίες εβδομάδες, το Πεντάγωνο έχει ζητήσει την έγκριση αποστολής  800 επιπλέον  στρατιωτών  των ΗΠΑ με σκοπό να εκπαιδεύσουν Κούρδους στην Συρία  για τον πόλεμο με τον ISIS , αναφέρουν ΜΜΕ .
Οι 800 Αμερικανοί πεζοναύτες θα ήταν μια μεγάλη ανάπτυξη για έναν πόλεμο στον οποίο επίσημα η Ουάσιγκτον δεν «επιθυμεί χερσαία  στρατεύματα» στο έδαφος . Κατά την διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, οι ΗΠΑ απέστειλαν  περίπου 3.700 στρατιώτες στο Ιράκ, κλιμακώνοντας και πάλι την παρουσία τους στην χώρα αυτή.
Οι Αμερικανοί έχουν γίνει αποδέκτες παραπόνων των εταίρων του συνασπισμού,  ότι δεν κάνουν «τίποτα πουθενά»  σε σχέση με  την πολεμική προσπάθεια σε Συρία και Ιράκ , ενώ  αρκετοί από αυτούς  απέρριψαν αιτήματα της Ουάσιγκτον για αποστολή χερσαίων δυνάμεων .
Σύμφωνα λοιπόν με νέα σχέδια  προετοιμάζεται η αποστολή μέχρι και 4.500 πεζοναυτών σε Ιράκ και Συρία ως βραχυπρόθεσμος στόχος, διότι  δεν φαίνεται να περατώνεται  σύντομα ο πόλεμος στην περιοχή αυτή .
Η αποστολή επιπλέον δυνάμεων από το Πεντάγωνο εκτός της Συρίας και στο Ιράκ έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των Ιρακινών αξιωματούχων . Η ιρακινή κυβέρνηση   έχει εκφράσει  στο παρελθόν  την ενόχληση προς τις  ΗΠΑ  ζητώντας , να μειωθεί η  παρουσία του αμερικανικού στρατού στην χώρα , η οποία  είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο (Ο Πούτιν έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές δυνάμεις λόγω μετακίνησης αμερικανικών μονάδων χημικού πολέμου στην Συρία;), είχαμε παρουσιάσει πληροφορίες του δυτικού τύπου σύμφωνα με τις οποίες,  το καθεστώς Ομπάμα «προετοιμάζει»  επίθεση των τζιχαντιστών με  χημικά όπλα  στην Συρία, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή των ΗΠΑ  σε αυτήν την χώρα, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου .
Σε περίπτωση που ισχύει αυτή πληροφορία, τότε η  απόφαση της ανωτάτης αμερικανικής ηγεσίας σε συνδυασμό με την μαζική στρατιωτική συγκέντρωση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της  Τουρκίας με την  Συρία, θα επιφέρει «ραγδαίες εξελίξεις» με εμπλοκή όλων με όλους.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%ba%ce%b5%ce%b9-%ce%bd.html#ixzz3z8s4E8QC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου