Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις δρουν κοντά στην Συρία φυλάσσοντας το φράγμα στο Χαλέπι


Αμερικανοί κομάντος  σταθμεύουν στο Tishrin Dam, βορειοανατολικά του Χαλεπίου, έχοντας ως αποστολή την  υποστήριξη των αποκαλούμενων «Δημοκρατικών Δυνάμεων» της Συρίας, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.
Αυτή  είναι η πρώτη πολεμική ανάπτυξη αμερικανικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης .
Το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News αναφέρει ότι επίλεκτες αμερικανικές δυνάμεις  έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από το φράγμα της Tishrin, στα βορειοανατολικά της επαρχίας  του Χαλεπίου  από κοινού με  τις συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης .
Οι δυνάμεις αυτές διαφυλάττουν την ασφάλεια του φράγματος από τους τζιχαντιστές για σχεδόν δύο εβδομάδες, αποκαλύπτουν σχετικά δημοσιεύματα.
Τα στρατεύματα των ΗΠΑ  επί του παρόντος έχουν τον έλεγχο του Tishrin Dam, αναφέρει η αραβική υπηρεσία της Deutsche Welle , αλλά και άλλα   διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα .
Η ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού έρχεται σε αντίθεση με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις  του Προέδρου Μ. Ομπάμα ότι η χώρα του δεν θα προβεί σε έχει καμία χερσαία παρουσία  στο έδαφος του  Ιράκ και της Συρίας.
Στις 25 Νοεμβρίου, οι Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές της Συρίας ανακοίνωσαν  ότι οι Αμερικανοί αξιωματικοί και στρατιώτες εισήλθαν στην πόλη της Αΐν αλ-Αράμπ.
Στις  22 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ  δημιούργησαν  ένα κέντρο επιχειρήσεων από κοινού με την συριακή αντιπολίτευση,   στην πόλη της Mesrin στο βόρειο τμήμα της επαρχία του Χαλεπίου σε μια προσπάθεια να αναλάβουν  τον έλεγχο του Tishrin Dam.
Στις 26 Δεκεμβρίου, η δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης (SDF) πήραν τον έλεγχο του φράγματος της Tishrin, στον ποταμό Ευφράτη στα σύνορα με την Raqqa και  το Χαλέπι καθώς και σε 12 χωριά σε κοντινές περιοχές .
Σε πρόσφατο άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο ( Οι ΗΠΑ αποστέλλουν περισσότερους κομάντος για πολεμικές «επιχειρήσεις» κατά του ISIS στην Συρία), είχαμε επισημαίνει ότι επιπλέον Αμερικανοί κομάντος θα εισέλθουν εντός συριακού εδάφους, με σκοπό την διεύρυνση της αμερικανικής παρουσίας στην χώρα αυτή λόγω των ισλαμιστών ανταρτών.
Οι εξελίξεις στην περιοχή της Συρίας με τους τζιχαντιστές,  των οποίων το μέλλον διαγράφεται άκρως δυσοίωνο, η επόμενη ημέρα στην χώρα, και η δημιουργία κουρδικού κράτους , «προσέλκυσε» τους  Αμερικανούς ειδικούς.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd.html#ixzz3wma5TTaY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου