Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

NATOική άσκηση «Παγωμένη Ανταπάντηση 2016» ( Cold Response 2016) στη Νορβηγία με 15000 στρατιώτες


Η Παγωμένη Ανταπάντηση 2016 θα πραγματοποιηθεί στις επαρχίες του Τρόντελαγκ στην Κεντρική Νορβηγία από 19 Φεβρουαρίου έως 22 Μαρτίου. (Norwegian Armed Forces).
Η Νορβηγική Home Guard και το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) μετακίνησαν εκατοντάδες άρματα και LAV από τις τοποθεσίες αποθήκευσης στα βουνά που περικλείουν την Τρόντχαϊμ για μια από τις μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις της Νορβηγίας, την «Παγωμένη Ανταπάντηση.»
Καθώς η ονομασία της υποδηλώνει ότι η υπό νορβηγική διοίκηση άσκηση πρόκειται να προσομοιώσει επιχειρήσεις μεγάλης έντασης σε πολικές συνθήκες. Η άσκηση θα περιλαμβάνει περισσότερους από 15000 στρατιώτες από 13 χώρες: Περισσότερους από 3000 στρατιώτες των ΗΠΑ, περίπου 6500 μέλη των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων, και περίπου 4000 στρατιώτες από 11 συμμαχικές και εταιρικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Καναδά, Βέλγιο, Γαλλία, Λετονία, Ισπανία και περίπου 300 άτομα του NATO.
Η φετινή άσκηση έχει διαιρεθεί σε τρεις φάσεις:
  • Φάση προετοιμασίας: 19 Φεβρουαρίου με 1η Μαρτίου
  • Φάση άσκησης: 2 έως 9 Μαρτίου
  • Φάση ολοκλήρωσης: 10 με 22 Μαρτίου.
Οι Νορβηγοί μαχητές των χειμερινών επιχειρήσεων, της νορβηγικής Home Guard, εκπαιδεύονται συνεχώς στις σκληρές, λιτές συνθήκες και οι Πεζοναύτες είναι πρόθυμοι να διδαχθούν από τους χειμερινούς πολεμιστές.
“Η άσκηση αυτή μας επιτρέπει να εργαστούμε πλάι-πλαι και να αποκτήσουμε εμπειρία από τους Νορβηγούς, οι οποίοι επιχειρούν συνεχόμενα σε αυτό το περιβάλλον,” είπε ο πυροβολητής Λοχίας Τζοζεφ Κονράντι των δυνάμεων των Πεζοναυτών Ευρώπης και Αφρικής.
Οι Πεζοναύτες πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά και ασκήσεις οδήγησης σε παγωμένες συνθήκες μαζί με τους Νορβηγούς συνεργάτες τους πριν την κύρια άσκηση.
Μπορείτε να δείτε βίντεο με τους Πεζοναύτες να ολισθαίνουν πάνω στον πάγο με ένα άρμα Abrams.
“Μας αρέσει να εργαζόμαστε με τους Πεζοναύτες. Είναι σημαντικό πράγμα για εμάς έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευόμαστε μαζί τους. Είμαστε τυχεροί που οι Πεζοναύτες έρχονται εδω για να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση μαζί μας,” είπε ο Λοχαγός του Νορβηγικού Στρατού Ρουν Αντερσεν, διοικητής του Λόχου Κίνησης και Μεταφορών, του Τάγματος Υποστηρίξεως Φιλοξενούμενων Χωρών.
Η φετινή άσκηση θα γίνει αποδεκτής ενός σημαντικού ποσοστού προσοχής του γείτονα της Νορβηγίας απ’ την Ανατολή, τη Ρωσία. Μετά την εισβολή στην Κριμαία και τον υβριδικό πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία, αυτός είναι ο τρόπος της Νορβηγίας να πει:“αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εδώ.” Αν και πρόκειται για μια τυπικά σχεδιασμένη άσκηση, θα δείξει στη Ρωσία την ικανότητα του NATO να διεξάγει επιχειρήσεις σε αρκτικές συνθήκες.

Στιγμιότυπο από την Cold Response 2014. (Marius Kaniews/Norwegian Armed Forces)
Απόδοση/Μετάφραση από το defensionem.com για την «Προέλαση».
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/20/nato%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-2016-%CF%83%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου