Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Σενάρια «τρομοκρατικών επιθέσεων» προσομοιώνει ο ρωσικός στρατός σε όλη την αχανή περιφέρεια


Πάνω από 1.500 Ρώσοι στρατιώτες  σε ασκήσεις στην Ανατολική Στρατιωτική περιοχή
Σε συναγερμό τέθηκαν αιφνιδιαστικά , οι μονάδες της ρωσικής Άπω Ανατολής καταδεικνύοντας ότι η Μόσχα έχει σε ετοιμότητα σε  ολόκληρη την αχανή ρωσική έκταση τις ένοπλες δυνάμεις της.
Ο εκπρόσωπος της Ανατολική Στρατιωτικής περιοχής, δήλωσε ότι πάνω από 1.500 στρατιώτες των δυνάμεων αναγνώρισης (EMD) ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά  ασκήσεις σε επτά περιφέρειες  της Άπω Ανατολής και της Σιβηρίας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Συγκεκριμένα  στρατιώτες των  δυνάμεων της Ανατολικής Στρατιωτικής περιοχής (EMD) εξήλθαν των στρατοπέδων και πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε δεκατρία  επιλεγμένα σημεία .
« Πρόκειται ειδικές δυνάμεις πεζοναυτών ,  των καταδρομών,  του μηχανοκίνητου   πεζικού  , και των αρμάτων μάχης με  περίπου 100 στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης Τ72BM , καθώς  και εξοπλισμό. Οι δυνάμεις αυτές  υλοποιούν σενάρια πολεμικής εμπλοκής  σε 13 σημεία σε επτά περιφέρειες», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Alexander  Gordeev στους δημοσιογράφους.
Οι ασκήσεις  πραγματοποιούνται  στις περιοχές   Buryatia, Zabaikalsky, Khabarovsk, Primorsky και Καμτσάτκα , καθώς και στις περιοχές Αμούρ και της Σαχαλίνης , αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο .
« Το έργο των δυνάμεων αυτών είναι  να εντοπίσουν  και να εξαλείψουν  εχθρικές δυνάμεις που θα θελήσουν  να  διενεργήσουν  σαμποτάζ εντός  του ρωσικού εδάφους», ανέφερε ο Alexander  Gordeev.
Σταθμοί ραδιοεντοπισμού και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν  αναπτυχθεί προς   αναζήτηση  των «εχθρικών» σαμποτέρ, τόνισε ο  εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων .
Σε άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Πρόβες πολέμου με ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις), αναφέραμε ότι Ρωσικά πολεμικά πλοία με πρόσχημα την διενέργεια αιφνιδιαστικών ασκήσεων ευρίσκονται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο στην Συρία, αλλά και στα σύνορα με την Τουρκία.
Η Μόσχα έχει το «νου της» όμως σε ολόκληρη την τεράστια περιφέρεια της διότι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένει «πλήγματα» από μεμονωμένες ομάδες τρομοκρατών  που ενδεχομένως θα θελήσουν να διασπείρουν το χάος στην χώρα.
Η κόντρα του Κρεμλίνου με τα καθεστώτα της Άγκυρας και των χωρών του Κόλπου λόγω του συριακού ζητήματος έχει ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
Άλλωστε ο Καύκασος , αλλά και άλλες περιοχές της Ρωσίας αποτελούν στόχο πιθανών αυτονομιστικών κινημάτων, με σπόνσορες τους Σαουδάραβες  Σεΐχηδες .
Τονίζουμε ότι σχεδόν όλα τα σενάρια που εκτελούν οι ρωσικές δυνάμεις εδώ και δύο χρόνια στις περισσότερες ασκήσεις,  αφορούν αποκλειστικά αυτό το ενδεχόμενο.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%80.html#ixzz40M3wGo3Y

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου