Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Οτιδήποτε τουρκικό στην Συρία, καίγεται!


Απάντηση της ρωσικής Αεροπορίας στους λεονταρισμούς της Αγκυρας: Κτύπησαν τουρκικές δυνάμεις στο Χαλέπι – 187 στόχοι σε δύο ημέρες (φωτό, vid)
Ρωσική καταιγίδα έπληξε τα τουρκικά στρατεύματα και τις συμμαχικές τους ισλαμικές ομάδες στην Συρία για πρώτη φορά
μετά από αρκετές ημέρες παύσης των βομβαρδισμών λόγω των ειρηνευτικών συνομιλιών και της απόφασης να διεξαχθούν εκλογές στις 13 Απριλίου.
Η στάση της Τουρκίας, που επιχειρεί να ακυρώσει πάση θυσία την ειρηνευτική διαδικασία, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη:
Τα ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 62 επιδρομές και έπληξαν 187 στόχους σε Χαλέπι, όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων, Χάμα, Ράκκα, Χαλέπι, Χομες, Ντειρ Εζορ σε δύο μόνο ημέρες ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
«Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν ομάδες ισλαμιστών στην Συρία που δεν περιλαμβάνονται στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις από τα ΗΕ» τόνισε ο Igor Konashenkov.
«Ένα Su-34 κατέστρεψε 10 καταφύγια των ισλαμιστών και εξουδετέρωσε 50 ισλαμιστές στην Χάμα» ανέφερε. Στο Χαλέπι, κτυπήθηκαν από δύο μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25M δύο τουρκικά κομβόι και θέσεις αποθήκευσης πυρομαχικών των τουρκικών ειδικών δυνάμεων. Καταστράφηκαν τριάντα μεγάλες νταλίκες και τέσσερα κτίρια που χρησιμοποιούνταν ως στρατηγείο από τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στην Συρία.
Στην al-Bab ένα Su-24 βομβάρδισε συγκέντρωση ισλαμιστών του ISIS  σκοτώνοντας δέκα ισλαμιστές και τρία SUVs ενώ στη Ράκκα καταστράφηκε κομβόι τρομοκρατών αποτελούμενο από δέκα βαριά φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά που κινούνταν προς την Deir ez-Zor.
«Η ένταση των ρωσικών επιδρομών στην Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες ειδικά σε περιοχές όπου οι ένοπλες ομάδες και οι τοπικές εξουσίες συμφώνησαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις ήταν χαμηλή. Δεν στοχεύσαμε σε αυτές τις περιοχές» είπε ο Konashenkov.
«Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για την κατάπαυση δεν αφορά το ISIS, Al-Nusra και άλλες οργανώσεις ισλαμιστών που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές» τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας όπως σας είχε ενημερώσει από την αρχή το pronews.gr
Συνεπώς οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθώς οι ισλαμιστικές ομάδες συνασπίζονται γύρω από τον ISIS ενώ ουσιαστικά ο FSA έχει σταματήσει να υφίσταται…
Στο πλαίσο αυτό ο συριακός Στρατός συνεπικουρούμενος από μονάδες πυροβολικού και την Ρωσική Αεροπορία ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για να ανοίξει τον δρόμο Ithriya-Khanaser όπου το ISIL και η οργάνωση Jund al-Aqsa’s ελέγχουν κάποια σημεία.
Εντωμεταξύ οι δυνάμεις YPG μαζί με τις SDF επελαύνουν στο βόρειο Χαλέπι ενώ το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να σφυροκοπά την πόλη Tal Rifaat και την αεροπορική βάση Minaq που βρίσκονται υπό κουρδικό έλεγχο….


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%af%ce%b3%ce%b5%cf%84.html#ixzz41CkYyotX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου