Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πολωνία: Υπογράφηκε ο εκσυγχρονισμός των Leopard 2A4 στο πρότυπο 2PL

Πολωνικά Leopard 2A4 σε σχηματισμό φάλαγγας.
Η γερμανική αμυντική βιομηχανία Rheinmetall Landsysteme και η κρατική αμυντική βιομηχανία της Πολωνίας, Bumar-Labedy, υπέγραψαν σύμβαση αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ (144 εκατομμυρίων $) για τον εκσυχρονισμό των αρμάτων Leopard 2A4, τα οποία υπηρετούν στον Πολωνικό Στρατό, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η Bumar-Labedy.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η Rheinmetall θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο αναβαθμισμένου άρματος, με την ονομασία Leopard 2PL, και θα εκσυγχρονίσει ένα πακέτο δοκιμών δώδεκα περίπου μονάδων. Εν συνεχεία, η γερμανική βιομηχανία θα μεταφέρει τεχνογνωσία στην Bumar-Labedy, και η βιομηχανία που εδρεύει στο Γκλιβιτσε θα αναβαθμίσει τα υπόλοιπα άρματα μάχης. Το 2002, η Πολωνία προμηθεύτηκε μεταχειρισμένα128 Leopard 2A4 από την Γερμανία.
Η Bumar-Labedy είναι τμήμα του κρατικού Ομίλου Πολωνικών Εξοπλισμών (PGZ), μια εταιρεία δημιουργήθηκε από τις πολωνικές αρχές για να ενσωματώσει την κατακερματισμένη κρατική αμυντική βιομηχανία.
Rheinmetall και PGZ συνεργάζονται επίσης σε ένα πρόγραμμα εξέλιξης ενός νέου θωρακισμένου οχήματος για τον Πολωνικό Στρατό, με τον προγραμματισμένο διαγωνισμό του στρατιωτικού οχήματος της Πολωνίας στο στόχαστρο τους. Πέρυσι, οι δυο συνεργάτες παρουσίασαν τα σχέδια τους να αναπτύξουν ένα εξάτροχο θωρακισμένο όχημα“προσανατολισμένο στις απαιτήσεις του προγράμματος προμήθειας του ελαφρά θωρακισμένου αναγνωριστικού οχήματος LOTR του Πολωνικοί Στρατού.”
Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας μελετά την αντικατάσταση των παλιών σοβιετικής προελεύσεως, αμφίβιων, θωρακισμένων οχημάτων BRDM-2 με ένα νέο όχημα, το όποιο θα ζυγίζει λιγότερο από 20 τόνους.
Jaroslaw Adamowski,
Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2016/02/20/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-iff-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-finmeccanica-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-grippen-%CF%84%CE%B7/#more-37756

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου