Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Από εδώ και στο εξής μιλούν μόνο τα πυροβόλα εκατέρωθεν στην Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις τουρκικές  βολές πυροβολικού στην Βόρειο Συρία «απάντησε» αμέσως το συριακό πυροβολικό με καταιγισμό βλημάτων , αναφέρει δημοσίευμα.  
Ως γνωστόν το τουρκικό  Πυροβολικό άνοιξε  απροκάλυπτα πυρ εναντίον  του συριακού εδάφους στις περιοχές των Κούρδων ανταρτών .
Ως άμεσο αποτέλεσμα  βλήθηκε με πυρά η  πόλη Deir-Jamal στα βόρεια του Χαλεπίου, αλλά και η Λατάκεια, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti βασιζόμενο σε στρατιωτική πηγή.
Ο συριακός στρατός απάντησε αμέσως με δικές του βολές πυροβολικού, ξεκινώντας στην ουσία τα «προεόρτια» μιας ενδεχόμενης πολεμικής αναμέτρησης .  
Συριακά βαρέα πυροβόλα  άνοιξαν πυρ  σε σημεία εντός τουρκικού εδάφους , κτυπώντας τα  σημεία από τα οποία προήλθαν οι βολές του τουρκικού πυροβολικού  στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας.
Αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, διότι και συριακές  κινητά οχήματα με πυραύλους Skud-B είναι σε άμεση επιφυλακή, και κινούνται στην Βόρεια Συρία αναμένοντας εντολές.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με  δημοσιογράφους, οι Τούρκοι χτύπησαν  ακόμη και Σύρους  κυβερνητικούς αξιωματούχους ασφαλείας, όταν άνοιξαν πυρ εναντίον των ισλαμιστών οι οποίοι  υποχωρούσαν από το χωριό Ruuysat.
Το Σάββατο, έγινε γνωστό ότι μια ομάδα τζιχαντιστών  επιτέθηκε σε κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της πόλης του Χαλεπίου, όπου ζουν Κούρδοι. Σύμφωνα με τις κουρδικές πολιτοφυλακές, οι ισλαμιστές ακλουθούν συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εκπορεύεται από « ξένα κέντρα».
Πριν από περίπου μια εβδομάδα, και πάλι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έριξαν βολές  πυροβολικού στις  θέσεις του συριακού στρατού στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λατάκειας.
Η παράνοια έχει κυριεύσει την τουρκική και σαουδαραβική πολιτική αλλά και την στρατιωτική ηγεσία. Η στρατιωτική ηγεσία και των δύο χωρών όμως όφειλε να επισημάνει στους πολιτικούς,   τους τεράστιους κίνδυνους που ελλοχεύουν από μια αναμέτρηση με τον ρωσικό  πολεμικό «κολοσσό».
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma,.gr, με τίτλο (Μπαίνει στο Αιγαίο ρωσική Κορβέτα με πυραύλους Cruise. Μαζί με την νατοϊκή αρμάδα θα έχουμε και ρωσική!) αναφέραμε ότι η Ρωσία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αποστείλει  σήμερα   νεότευκτη  Κορβέτα  « Ζελιόνι Ντέλ»  μαζί με ε΄να ναρκαλιευτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως μέρος  δύναμης 10 πολεμικών πλοίων .
Συμφωνία δεν «φαίνεται» στον ορίζοντα και ήδη υπάρχει η αίσθηση μιας νέας αναμέτρησης στην περιοχή.  Από εδώ και στο εξής τα λόγια  είναι περιττά από όλους , τώρα άρχισαν να μιλούν τα όπλα, οπότε «γαία πυρί μιχθήτω».


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%ce%b4%cf%8e-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%be%ce%ae%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf-%cf%84%ce%b1-%cf%80.html#ixzz40Aa7K0Qv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου