Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρώσοι επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές σε ύψιστη επιφυλακή «ετοιμάζονται» για αποστολή στην Συρία;


Σύμφωνα με το ρωσικό  υπουργείο Άμυνας η 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ με  περίπου 2.500  αλεξιπτωτιστές κινείται από τρεις διαδρομές προς ένα πεδίο βολής στην περιοχή  του Pskov.
«Τα τμήματα  συμμετέχουν στις ασκήσεις  καλύπτουν πορεία άνω των 300 χιλιομέτρων σε 24 ώρες με  ειδικό  εξοπλισμό  μάχης. Αυτή τη στιγμή τα τμήματα, που φθάνουν στη πεδίο βολής και έχουν  αρχίσει ενέργειες για να ενισχύσουν τις θέσεις τους, να προετοιμάσουν τις αποσκευές τους, τον οπλισμό τους  τον στρατιωτικό εξοπλισμό της μεραρχίας», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για κανονική πολεμική ετοιμότητα των πλέον επίλεκτων ρωσικών δυνάμεων ενδεχομένως για την Συρία. Εάν και εφόσον απαιτηθεί σε περίπτωση εισβολής των τουρκικών δυνάμεων η επίλεκτη 76η Αερομεταφερόμενη μεραρχία θα είναι η πρώτη μονάδα που θα καταφτάσει  στην περιοχή.
Τα ρωσικά  στρατεύματα ασκούνται στην αναχαίτιση  επιθέσεων του   εχθρού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Την περασμένη εβδομάδα, οι αλεξιπτωτιστές από την περιοχή Πσκοφ χρησιμοποίησαν το τεθωρακισμένο όχημα  Barnaul-T (αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας) για πρώτη φορά κατά την διάρκεια γυμνασίων.
Το αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου εναέριας άμυνας Barnaul-T αναπτύχθηκε για να αναζητά  εναέριους στόχους , λαμβάνοντας  πληροφορίες από άλλα συστήματα ανίχνευσης, καθώς και  τροχιές  στόχων ».

H 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία (Russian: 76-я гвардейская десантно-штурмовая Черниговская Краснознаменная дивизия) που εδρεύει στην περιοχή Pskov υπάγεται στην διοίκηση αερομεταφερόμενων δυνάμεων (ВДВ), αποτελείται από δύναμη 8000 επίλεκτων αλεξιπτωτιστών και τις κάτωθι μονάδες:
23rd Guards Airborne Regiment in Pskov (newly formed regiment)
104th Guards Airborne Regiment in Cherekha
234th Guards Airborne Regiment in Pskov
1140th Guards Artillery Regiment in Pskov
4th Air Defence Regiment in Pskov
107th Air Defence Battalion in Pskov
165th Air Defence Battalion in Donskoy (from disbanded 106th Guards Airborne Division)
656th Engineer Battalion in Pskov
728th Signal Battalion in Pskov
7th Maintenance Battalion in Pskov
242nd Military Transport Aviation Squadron in Pskov
3996th Airmobile Hospital
Πρόκειται για την ελίτ του ρωσικού στρατού , η οποία «προθερμαίνεται» να αντιμετωπίσει τις τουρκικές  δυνάμεις , οι οποίες από ότι  διαφαίνεται είναι έτοιμες για να εισβάλουν στην Βόρειο Συρία.
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Πρόβες πολέμου με ΗΠΑ, Τουρκία και Σαουδική Αραβία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, είχαμε επισημάνει ότι Ρωσικά πολεμικά πλοία με πρόσχημα την διενέργεια αιφνιδιαστικών ασκήσεων ευρίσκονται σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο στην Συρία, αλλά και στα σύνορα με την Τουρκία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b9%cf%80%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%cf%83.html#ixzz40eTOXWAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου