Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τρομερή προέλαση του συριακού Στρατού απελευθέρωσε 3/4 ορεινού εδάφους του Τουρκμενιστάν στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας


Η πανίσχυρη 103η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της συριακής Δημοκρατικής Φρουράς και οι σύμμαχοι της, κονιορτοποίησαν στην κυριολεξία τους ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης « Al-Nusra» ( συριακό παρακλάδι της «Αλ-Κάιντα»), αλλά  και τους μαχητές του αποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (FSA) στο βόρειο τμήμα της Λατάκειας, απελευθερώνοντας ήδη περίπου τα ¾ της ορεινού όγκου στην περιοχή που διαβιούν οι Τουρκμένοι (Jebal Al-Turkmen ).
Μετά την κατάληψη της πόλης Rabia στο τέλος της περασμένης εβδομάδας,η επίλεκτη 103η Ταξιαρχία σε συνεργασία με την δύναμη «γεράκια της ερήμου» και Ιρανούς επίλεκτους « φρουρούς της επανάστασης» έστρεψαν την προσοχή της στην στρατηγικής σημασίας πόλη Kinsibba, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Salma στα κουρδικά βουνά (Jabal Al -Akrad) στα βορειο-ανατολικά της Λατάκειας, αναφέρουν ΜΜΕ.
Η κατάληψη της πόλης Kinsibbu θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετά την πλήρη εκκαθάριση από τα απομεινάρια των ισλαμιστών στις κατεχόμενες περιοχές, οι οποίες ήταν απομονωμένες και αποκομμένες από τις γραμμές ανεφοδιασμού που προέρχονται από την Τουρκία.
Σήμερα και αύριο είναι δύο ημέρες κατά τις οποίες τα συριακά στρατεύματα θα «καθαρίσουν» και τις υπόλοιπες περιοχές στα βουνά του Τουρκμενιστάν, πριν διασχίσουν τα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Λατάκεια, και επιτεθούν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Gisr al-Shughur.
Επίσης Ρώσοι πεζοναύτες και spetsnaz  επιχειρούν μαζί με τους Σύρους ελέγχοντας πλήρως όλες τις κινήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.
Οι τζιχαντιστές και οι μαχητές της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης , οπισθοχωρούν τρέχοντας , με σχεδόν διαλυμένο το ηθικό με σκοπό να συμμαζέψουν τα απομεινάρια τους, και χωρίς να δύναται να εξηγήσουν την καταστροφική κατάρρευση του μετώπου κατά τους τελευταίους 4 μήνες.
Σήμερα Παρασκευή είναι μια σημαδιακή ημέρα . διότι στην Γενεύη ξεκινούν οι διεργασίες της συνδιάσκεψης για την Συρία . στην οποία δεν συμμετέχουν οι Σύροι Κούρδοι του PUD , μετά από απαίτηση της Τουρκίας.
Εκτιμήσεις ξένων αμυντικών εμπειρογνωμόνων φέρουν την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην βόρεια Συρία, να είναι ακόμα πιο κοντά, με τις εξελίξεις να είναι πλέον λίαν «επικίνδυνες» για ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
http://www.almasdarnews.com/article/сирийская-армия-освободила-34-туркменс/


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ad%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf.html#ixzz3yfGTe8HT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου