Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Οι Έλληνες μαχητές που πολεμούν στη Συρία και έχουν γίνει ο φόβος των τζιχαντιστών.

EllinasDragunov (1)1
Είκοσι έως τριάντα Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής μαχητές, πολεμούν αυτή την στιγμή από τις γραμμές της Διεθνούς Ταξιαρχίας και άλλων μονάδων χριστιανών εθελοντών από ευρωπαϊκές και αμερικανικές χώρες.
Υπάρχουν περισσότερο από δέκα Έλληνες, πρώην μέλη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων που πολεμούν μέχρι σήμερα ή έδρασαν το 2013 και το 2014 στην Συρία πολεμώντας την αλ Νούσρα ή τους ισλαμιστές του ISIL.
Άλλοι δύο Ελληνες πρώην μέλη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων έχουν ενταχθεί σε μονάδες Σύρων Ελληνορθόδοξων και μάλιστα ένας από αυτούς έχει παντρευτεί και μία αδελφή Ελληνορθόδοξου αξιωματικού που σκοτώθηκε πολεμώντας του ισλαμιστές.
Τον περασμένο Ιούνιο δημιουργήθηκε μια νέα Ταξιαρχία που ονομάζεται Ελεύθερη Διεθνής Ταξιαρχία και η οποία μάχεται υπό την διοίκηση του συριακού Γενικού Επιτελείου, είτε σε συνεργασία με μονάδες της Λαϊκής Μονάδας Άμυνας (YPG) ων Κούρδων της Συρίας.
Στην Ταξιαρχία αυτή περιλαμβάνονται και πολλοί Ρώσοι ομόδοξοι, καθώς και Σέρβοι, αλλά και Λευκορώσοι, όπως και Αμερικανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Pronews.
Οι περισσότεροι Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής μαχητές μάχονται από τις γραμμές των Κούρδων και κατά κανόνα έχουν στρατιωτική εκπαίδευση ή πολεμική εμπειρία σε ότι αφορά τους Ελληνοαμερικανούς με τον Στρατό των ΗΠΑ από το Ιράκ ή το Αφγανιστάν.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο BBC o Ελληνομερικανός πρώην πεζοναύτης (US Marine Corp.) «Πέτρος» δήλωσε σχετικά ότι «Δεν μπορούσα να περιμένω την κυβέρνησή μας ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να αποφασίσει πότε είναι καλή στιγμή για επέμβει». Kαι χρησιμοποιώντας μια φράση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν για τους λόγους που επενέβη η Ρωσία στην Ελλάδα αναφέρει: «Αν δεν κόψεις το κεφάλι του φιδιού εδώ, τότε αύριο θα βρίσκονται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου»!.
Πριν τον Κώστα, ο πρώτος μαχητής με ελληνικό αίμα που σκοτώθηκε στις αρχές ήταν ένα πρώην στέλεχος των βρετανών Πεζοναυτών(Royal Marines) ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ, ηλικίας 25 ετών, που είχε φθάσει στη Συρία και είχε καταταγεί στο YPG την 7η Δεκεμβρίου του 2014.
Ο Τζόρνταν Μέιτσον, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης, συμπολεμιστής του Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ στο Facebook, απέτισε φόρο τιμής σε έναν «πειθαρχημένο μαχητή» και γνωστοποίησε ότι το θύμα ήταν ένας πρώην Έλληνας υπήκοος που είχε πάρει τη βρετανική υπηκοότητα.
Ο Έρικ Σκάρφιλντ, που μετέβη στη Συρία με δική του πρωτοβουλία, ως απλός πολίτης, τραυματίστηκε θανάσιμα από θραύσμα βλήματος όλμου, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ταλ Χάμις, στη βορειανατολική Συρία.
Αλλοι δύο Ελληνες, πρώην μέλη των ελληνικών ειδικών δυνάμεων, που πολεμούν στην Συρία, είναι γνωστό ότι έχουν τραυματιστεί.
Ο ένας έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ο άλλος («Δημήτριος Κ.») συνεχίζει να πολεμά τους ισλαμιστές έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μια εξαιρετική φήμη γύρω από τις ικανότητές του.
Για τον συγκεκριμένο, που έχει λάβει και εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή, κυκλοφορεί η φήμη ότι μόνος του, σε δύο περιπτώσεις, με χρήση τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή Dragunov, κατάφερε να εξολοθρεύσει δύο ισλαμικές ομάδες εποχούμενων μαχητών στην βόρεια Συρία!
ΠΗΓΗ
http://www.crashonline.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85/

1 σχόλιο:

  1. Εχετε την δυνατοτητα να πληροφορησετε ενδιαφερομενους να καταταγουν στην διεθνη ταξιαρχια email pavlos.asmanidis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή