Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΠΩΣ «ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ, (ΙΜΙΑ)! (τουρκικό βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το 2003 οι Τούρκοι γύρισαν μια κινηματογραφική ταινία με τον τίτλο, «O simdi asker», δηλαδή, «Στρατιώτης Τώρα».
Η ταινία αυτή περιγράφει την ζωή ενός στρατιώτη σε ένα τουρκικό στρατόπεδο. Το ενδιαφέρων είναι το φινάλε αυτής της ταινίας, που περιγράφει με ένα πραγματικά πολύ πρωτότυπο τρόπο την μεγάλη κρίση για τις βραχονησίδες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που έφερε τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.
Η σκηνή που παρουσιάζεται στο βίντεο εκτυλίσσεται ως εξής : Η κρίση ξεσπά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για μια υποτιθέμενη βραχονησίδα που βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Ίμβρου Σαμοθράκης και Λήμνου. Στο τουρκικό στρατόπεδο σημαίνει συναγερμός και όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα δελτία ειδήσεων.
Το τουρκικό ελικόπτερο με τους κομάντος απογειώνεται και κατευθύνεται προς την βραχονησίδα. Αντίστοιχα από την άλλη μεριά το ελληνικό ελικόπτερο με τους Έλληνες κομάντος κατευθύνεται και αυτό προς την βραχονησίδα.
Τα δυο ελικόπτερα φτάνουν εκεί και οι κομάντος πέφτουν στην θάλασσα για να πάνε στην βραχονησίδα. Πρώτος φυσικά όπως το παρουσιάζουν οι Τούρκοι, φτάνει ο Τούρκος που καρφώνει την τουρκική σημαία. Ακολουθεί ο Έλληνας με την ελληνική σημαία και εδώ εκτυλίσσεται το απροσδόκητο. Η αγωνία στο κατακόρυφο!
Ο Τούρκος μόλις βλέπει τον Έλληνα του φωνάζει με φιλικό ύφος :
–E komşu, δηλαδή, -Ε γείτονα, και του ζητά φωτιά για το… τσιγάρο του. Ο Έλληνας διστακτικός στην αρχή τελικά του δίνει την φωτιά του να ανάψει το τσιγάρο αφήνοντας την σημαία. Τότε ο Τούρκος του παρατηρεί -Την σημαία!
Αφού τα πνεύματα ηρεμούν, ο Τούρκος του λέει, -Şimdi ne yapacayız ? δηλαδή, –Τώρα τι κάνουμε ?
Εκείνη την στιγμή και ενώ υπήρχε αδιέξοδο, άρχισε η γη να κινείται. Ο Τούρκος φωνάζει να απομακρυνθούν και πέφτουν και οι δυο στη θάλασσα, ο ένας δυτικά και ο άλλος ανατολικά. Ο δυνατός σεισμός σε λίγο βυθίζει την βραχονησίδα. Η αίτια πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας… «βυθίστηκε» και αυτή στα γαλάζια νερά του Αιγαίου.
Περιχαρής η Τουρκάλα εκφωνήτρια των ειδήσεων αναγγέλλει πανηγυρικά ότι έπαψε να υπάρχει η αιτία πολέμου των δυο χωρών, γιατί η διεκδικούμενη βραχονησίδα δεν υπάρχει πια.
Σημειωτέον τον Τούρκο κομάντο τον παίζει ο ηθοποιός Ozcan Deniz, που είναι ήδη γνωστός στην Ελλάδα από τα χαζοτουρκικά σήριαλ.
Ωραιοποιημένο, που όμως στέλνει πονηρά μηνύματα από την τουρκική πλευρά, (που πάντα πρέπει σύμφωνα με την τουρκική εκδοχή να υπερέχει της ελληνικής), χωρίς βέβαια να λύνει το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας στο ελληνικό Αιγαίο.
«Μανούλες» οι Τούρκοι σε αυτά! Βρίσκετε;


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%cf%80%cf%89%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf.html#ixzz3ySmg78vu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου