Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Πολιτεία τούς ξέχασε, αλλά η κοινωνία τους θυμάται: 20 χρόνια χωρίς τους ήρωες των Ιμίων


Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες, 26 Ια­νουάριου, από την έναρξη της κρίσιμης εβδομάδας των Ιμίων. Νομίζουμε ότι είναι η ώρα να ανάψει η φλόγα της ιστορικής μνήμης. Διότι, δυστυχώς, η ζο­φερή πραγματικότητα με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να φτάνουν έως τις ακτές της Αττικής και της Εύβοιας και τα πολεμικά αεροπλάνα της γείτονος να «αλωνί­ζουν» στο Αιγαίο επιβεβαιώνει ότι η σημερινή πολιτι­κή ηγεσία μας προσπαθεί να ξεπεράσει σε οσφυοκαμψία και τους διαχειριστές της τύχης μας εκείνη την επο­χή, τότε που η χώρα μας απώλεσε εθνικό έδαφος και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχία μας, το οποίο στη συ­νέχεια χαρακτηρίστηκε «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο!….
Σαν χθες, λοιπόν, ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης, ο παπάς της ενορίας και 2 συμπολίτες του, αντιδρώντες στην αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικότητας των Ιμίων, πήγαν στο νησί και ύψωσαν την ελληνική σημαία.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιανουάρι­ου. Ύστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου, χωρίς να παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, ο οποί­ος ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια Τούρκοι κομάντος. Αμέσως απονηώθηκε ελικόπτερο από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», με πλήρωμα τους 3 ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, οι οποίοι, αφού εντόπισαν στο νησί 10 Τούρκους, διατάχθηκαν να επιστρέφουν στη βάση τους. Σε λίγα λε­πτά χάθηκαν τα ίχνη του ελικοπτέρου και η επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ότι η κατάρριψη και ο θάνατος των 3 στρατιωτικών οφειλόταν στην κακοκαιρία! Βεβαίως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμειναν να υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από τους Τούρκους.
Και για την Ιστορία, πρέπει να επισημανθεί ότι η κρίση των Ιμίων έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να εγείρει ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, θέτοντας ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών…
Εφημερίδα “ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%b7-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%be%ce%ad%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1.html#ixzz3yZ3CDcaU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου