Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ… ΒΕΝΖΙΝΗ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για πρώτη φορά το γνωστό τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι NTV, έκανε το μεσημέρι της 29 Ιανουάριου μια εκτενή παρουσίαση σε ειδική εκπομπή ΓΙΑ την κρίση των Ιμίων μετά από είκοσι χρόνια.
Την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Yağız Şenkal και οι κύριοι αφηγητές των γεγονότων ήταν τρεις Τούρκοι συνταξιούχοι καπετάνιοι του πολεμικού ναυτικού που υπηρέτησαν τότε στην κρίση και… κανένας (!!!) από τους Τούρκους κομάντος της απόβασης στην δεύτερη βραχονησίδα.
Οι Τούρκοι καπετάνιοι ήταν οι Kemal Kesen, Ali Türksen και Hakan Yürkan. Διηγιόντουσαν τα γεγονότα λες και ήταν μια… εκπαιδευτική εκδρομή, στοιχείο που δείχνει πως δεν ήταν άμεσοι μέτοχοι των εξελίξεων. Επίσης μίλησε ο ανταποκριτής του καναλιού στην Αθήνα, Στέλιος Μπερμπεράκης.
Η πρώτη εντυπωσιακή αποκάλυψη ήταν ότι εκείνο το βράδυ στις τουρκικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί στο Bodrum για την επιχείρηση, δεν είχαν… καύσιμα ούτε για τα ελικόπτερα ούτε για τις βενζινάκατους που θα πήγαιναν να αποβιβαστούν στην δεύτερη βραχονησίδα. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο οι ίδιοι οι κομάντος να πάρουν βενζίνη με… πιστωτική κάρτα καθώς δεν είχαν ούτε μια τουρκική λίρα επάνω τους.
Δεύτερη σημαντική αποκάλυψη ήταν ότι δεν ήξεραν ούτε που πάνε ούτε τι πρέπει να κάνουν!
Όταν αναχώρησαν οι κομάντος και καθώς πλησίαζαν τις βραχονησίδες παρατήρησαν ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός πλοίων αλλά δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν ποια είναι τα τουρκικά και ποια είναι τα ελληνικά. Η φρεγάτα Yavuz έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο καλύπτοντας τους για να αποβιβαστούν στην δεύτερη προδοτικά αφύλακτη βραχονησίδα. Μόλις το γεγονός το έμαθε η Άγκυρα, όλοι αναστέναξαν ανακουφισμένοι!
Είχαν και μια χαρακτηριστική διαταγή : Μην πειράξετε τις κατσίκες!!!
Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της απόβασης των Τούρκων στην δεύτερη βραχονησίδα πέραν του Ατλαντικού, επενέβηκε τότε ο «πολύς» αείμνηστος Αμερικανικός διπλωμάτης, Richard Holbrooke και άρχισε τις συνομιλίες με τον Πάγκαλο και τους Τούρκους για την λήξη της κρίσης.
Στην Αθήνα μετά το ελληνικό σοκ διατάχτηκε τότε να απογειωθεί το ελληνικό ελικόπτερο να εποπτεύσει την δεύτερη βραχονησίδα. Οι Τούρκοι εκτίμησαν ότι θα γίνονταν σύγκρουση. Το ελικόπτερο πέταξε, παρατήρησε την τουρκική σημαία και έστειλε ειδήσεις στο Κέντρο.
Η φρεγάτα Yavuz τότε κάλεσε το ελικόπτερο να απομακρυνθεί γιατί θα το χτυπήσει αλλά επειδή κατάλαβαν ότι έχει κάποιο πρόβλημα του προσέφερε την δυνατότητα να προσγειωθεί στο τουρκικό πλοίο. Το ελικόπτερο αρνήθηκε την τουρκική προσφορά και μετά από λίγο έπεσε. Εδώ οι Τούρκοι κάνουν τον… «ανήξερο»!
Ο λόγος τώρα στον Μπιλ Κλίντον που «έλυσε» την κρίση με την απομάκρυνση των δυο σημαιών. Οι Τούρκοι μετά έκαναν την θριαμβευτική τους παράσταση με την επιστροφή των κομάντος στον ναύσταθμο του Gümüşlük!
Στις 15 Φεβρουαρίου, μόλις λίγες μέρες μετά όπως ανάφερε το τουρκικό κανάλι, τουρκικό ελικόπτερο που απογειώθηκε από το Aksaz κατέπεσε για… «άγνωστο» λόγο στη θάλασσα της Μαρμαρίδας. Πέντε Τούρκοι κομάντος των Ιμίων νεκροί!
Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα οι προδότες των Ιμίων θα είχαν δικαστεί και καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία. Εδώ, ακόμα κυκλοφορoύν ελεύθεροι και μάλιστα παριστάνουν και τους… «σωτήρες» της χώρας!
Αίσχος για την μνήμη των υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, τραγικών θυμάτων των Ιμίων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%83-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b9%ce%bc%ce%b9%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b5.html#ixzz3yoholB00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου