Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ρώσοι Spetsnaz αναζητούν ζωντανό ή νεκρό τον Τούρκο δολοφόνο του πιλότου του καταρριφθέν βομβαρδιστικού SU-24


Ομάδες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz, αναζητούν εναγωνίως  για τον Τούρκο δολοφόνο του Ρώσου πιλότου  που πυροβολήθηκε και βασανίστηκε,  μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του σε περιοχή Τουρκμένων  κοντά στα σύνορα της Συρίας στις 24 του Νοεμβρίου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Ο δολοφόνος ονομάζεται Alparslan Çelik, είναι Τούρκος πολίτης, ο οποίος ισχυρίστηκε  ότι είχε πυροβολήσει τον Ρώσο πιλότο Αντισμήναρχο Oleg Peshkov, με την ομάδα του στην  πόλη  Rabia.
Την πόλη αυτή  που ανήκει στην επαρχία της Λατάκειας,  ανακατέλαβαν πρόσφατα φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, μαζί με Ρώσους κομάντος που αναζητούσαν «εκδίκηση» αναφέρουν  διεθνή ΜΜΕ .
Το Ηνωμένο Βασίλειο με πληροφορίες από το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε  επίσης ότι,  Ρώσοι αξιωματικοί οι οποίοι αναζητούσαν τον Τούρκο δολοφόνο όντως εμφανίσθηκαν  στην  πόλη  Rabia.
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ο Alparslan Çelik ανέλαβε την ευθύνη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Ρώσου Αξιωματικού  σε ένα βίντεο, λέγοντας ότι ο πιλότος  βομβάρδιζε  Τουρκμένους.
Η Μόσχα ζήτησε  από τις τουρκικές αρχές επίσης την σύλληψή  του Çelik στις 30η Δεκεμβρίου 2015.
«Ζητούμε από τις τουρκικές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα και να  συλλάβουν τον  Alparslan Çelik και τους  συνεργούς  του και να τους φέρουν  ενώπιον της δικαιοσύνης,  για την δολοφονία του Ρώσου πιλότου », δήλωσε   η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας  Μαρία Ζαχάροβα .
Και οι δύο πιλότοι μετά την κατάρριψη του  Su-24 τζετ, χρησιμοποίησαν  τα εκτινασσόμενα καθίσματα και  έπεσαν με αλεξίπτωτο στο έδαφος στη συριακή πλευρά των συνόρων.
LiveLeak-dot-com-604_1448428416-090720141727564727201_2_1448429347.jpg.resized
Ωστόσο, ο Peshkov σκοτώθηκε ενώ ευρίσκονταν στον αέρα από πυροβόλο όπλο . Η πράξη αυτή σύμφωνα με την συνθήκη της Γενεύης συνιστά έγκλημα πολέμου.
Την φωτογραφία του Τούρκου  παλικαρά έχουν στα χέρια τους  δεκάδες άνδρες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών , οι οποίοι έχουν εντολή να τον συλλάβουν νεκρό ή ζωντανό .
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr. με τίτλο (  Στο «κυνήγι» των ισλαμιστών δολοφόνων του πιλότου, η ρωσική δύναμη Zaslon), είχαμε αναφέρει ότι ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με μια σιβυλλική  δήλωση τόνισε  ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν  συμπεριλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, τους μαχητές που σκότωσαν τον Ρώσο Πιλότο.
Αυτό μεταφράζεται στο ότι το μέλλον του συγκεκριμένου Τούρκου είναι πλήρως «διασφαλισμένο» από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%ce%b9-spetsnaz-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b6%cf%89%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%ce%ae-%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd.html#ixzz3yNVcIP8J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου