Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Σέρβοι Ελεύθεροι Σκοπευτές στο Πλευρό των Κούρδων


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Όπως οι Τούρκοι ενισχύουν την αντιπολίτευση στη Συρία και τους τρομοκράτες του ISIS, που μάχονται εναντίον των Κούρδων, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ενοχλείται η Τουρκία όταν οι συμπαθούντες τους Κούρδους, Σέρβοι μάχονται στο πλευρό τους. Μάλιστα όπως στην περίπτωση της Τουρκίας που αρνείται αυτό που έχει αποδειχθεί, ότι δηλαδή διευκολύνουν ποικιλότροπα τον ISIS, έτσι και το επίσημο σερβικό κράτος αρνείται αυτή την εμπλοκή υπέρ των Κούρδων.
Έτσι σύμφωνα με τον τουρκικό και σερβικό τύπο, η Σερβική πρεσβεία αντέδρασε σε αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ, ότι στο PKK μάχονται Σέρβοι ελεύθεροι σκοπευτές. Η Σερβική Πρεσβεία σε ανακοίνωση της προς τον Τουρκικό τύπο ανέφερε ότι αναμένει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με τις φήμες αυτές, προσθέτοντας ότι η Σερβία είναι αντίθετη στην εμπλοκή πολιτών της σε συγκρούσεις ανάμεσα σε άλλες χώρες και ότι έχει ψηφίσει και νόμο που προβλέπει πολύ αυστηρές κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ οι ισχυρισμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέονται με την επίσημη πολιτική και δραστηριότητες της Σερβίας. Επιπλέον η Σερβική Πρεσβεία αναμένει επίσημη πληροφόρηση ώστε από κοινού με την Τουρκία να ρίξουν φως σε αυτή την υπόθεση.
Θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό να μάχονται Σέρβοι εθελοντές στο πλευρό των Κούρδων, όπως θα μας ήταν απόλυτο φυσιολογικό να μαθαίναμε ότι υπάρχουν και Έλληνες μαχητές. Εξάλλου Έλληνες ήταν στο πλευρό των Σέρβων και στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στο Βελιγράδι. Αυτό δεν έχει να κάνει τις περισσότερες φορές με τις επίσημες πολιτικές των χωρών, αλλά με την διάθεση και φυσική τάση που διαμορφώνεται μέσα από την ιστορική ή ηθική συνείδηση χωρίς να εξαιρούνται φυσικά και περιπτώσεις επαγγελματικών συμβολαίων που κατά κόρον μάλιστα χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%b2%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81.html#ixzz3z2AwjcPy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου