Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Διοικητής CENTCOM: «Οι ρωσικοί S-400 περιπλέκουν τις αεροπορικές επιχειρήσεις»


Διασώστης μάχης της 83ης Εκστρατευτικής Μοίρας Διάσωσης των ΗΠΑ. (US Air Force/Flickr)
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Συνασπισμού χωρών κατά της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) θα συνεχιστούν παρά την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει στη Συρία τους εξελιγμένους πυραύλους επιφανείας-αέρος S-400, δήλωσε ο Διοικητής της Αμερικάνικής Διοίκησης αρμόδιας για την Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία (CENTCOM).
«Ναι, περιπλέκει λίγο τα πράγματα, αλλά θα το έχουμε στην λίγο στην σκέψη μας, όμως εκεί, έχουμε να κάνουμε μια δουλεία, και θα συνεχίζουμε να κάνουμε την ίδια δουλειά – να νικήσουμε το Νταές (το Ισλαμικό Κράτος),» είπε την Τετάρτη (25.11.2015) ο Υποπτέραρχος Τσαρλς Μπράουν Διοικητής της CENTCOM.
Την Τρίτη (24.11.2015), ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε ένα ρωσικό τακτικό βομβαρδιστικό Su-24 που σύμφωνα με ισχυρισμούς παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ένας από τους πιλότους του Su-24 και ένας Ρώσος πεζοναύτης που ήταν μέλος της αποστολής έρευνας και διάσωσης σκοτώθηκαν.
Ρωσικές και Συριακές Ειδικές Δυνάμεις διέσωσαν την Τετάρτη τον δεύτερο πιλότο του Su-24.
Την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σερκεί Σοιγκου δήλωσε ότι η Ρωσία προκειται να στείλει πυραύλους S-400 στην αεροπορική βάσης της στη Λαττάκεια της Συρίας.
Διασώστες μάχης της 83ης Εκστρατευτικής Μοίρας Διάσωσης των ΗΠΑ εκπαιδεύονται στη μεταφορά τραυματία με τη χρήση του εξομοιωτή ομοιώματος τραυματία Egress. (US Air Force/Flickr)
«Η αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαττάκεια της Συρίας φιλοξενεί Μοίρες μαχητικών Su-27M και Su-30, και τακτικών βομβαρδιστικών Su-34 και Su-24 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία συμμετέχουν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς θέσεων του ISIS,»δημοσίευσε το RT.com την Τετάρτη. «Η αεροπορική βάση προστατεύεται από τελευταίας τεχνολογίας αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ. Η Χμειμιμ διαθέτει επίσης μια πλήρως επιχειρησιακή μονάδα συντήρησης και επισκευών αεροσκαφών σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας και παροχής διοικητικής υποστήριξης για τους πιλότους.»
Ο Μπράουν είπε ότι ο, υπό αμερικανική διοίκηση, Συνασπισμός και η Ρωσία έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με το οποίο καθορίζεται πως πρέπει να επιχειρούν τα αεροσκάφη των δύο πλευρών.
«Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τους Ρώσους,» είπε ο Μπράουν. «Με το MOU, υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχουμε μιλήσει …για το πώς δεν θα κάνουμε εχθρικές ενέργειες ή προθέσεις από τον Συνασπισμό προς τους Ρώσους και από τους Ρώσους προς το Συνασπισμό.»
«Ενώ ο Συνασπισμός και η Ρωσία επιχειρούν και οι δυο μαζί στο Συριακό εναέριο χώρο, δεν συντονίζονται ή συνεργάζονται,» είπε ο Μπράουν.
«Η αποστολή μας είναι να συντρίψουμε το Νταές,» είπε ο Μπράουν.
«Οι Ρώσοι δήλωσαν ότι θα εκδιώξουν το Νταές, αλλά δε βλέπουμε αυτή τη στιγμή να συμβαίνει αυτό με τους βομβαρδισμούς τους. Η πλειονότητα των επιδρομών τους δεν είναι εναντίον του Νταές. Οι αεροπορικές επιδρομές τους είναι περισσότερο αντικαθεστωτικού τύπου. Η επικοινωνία μας με τους Ρώσους είναι περισσότερο για την ασφάλεια των πτήσεων.»
Οι Σύροι αντάρτες κατέστρεψαν ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-8 το οποίο συμμετείχε στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης των δύο πιλότων του καταρριφθέν Su-24. Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube φαίνεται να δείχνει τους Σύρους αντάρτες να το καταστρέφουν χρησιμοποιώντας έναν αμερικάνικής κατασκευής αντιαρματικό πύραυλο TOW ενώ είχε προσγειωθεί.
Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει περίπου 300 άτομα της Πολεμικής Αεροπορία στην αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ στην Τουρκία για να διασώσουν όποιους πιλότους των ΗΠΑ και του Συνασπισμού αναγκαστούν να εγκαταλείψουν εκτοξευόμενοι στο Ιράκ ή τη Συρία.
Αυτό το προσωπικό, διαθέτει τα τμήματα της μονάδας Guardian Angel, τα οποία περιλαμβάνουν αλεξιπτωτιστές διασώστες, αξιωματικού διασώστες μάχης και ειδικούς στην επιβίωση, αντίσταση και απόδραση, ο οποίοι είναι εξειδικευμένοι στις διασώσεις πιλότων ή άλλων απομονωμένων στρατιωτών.
«Κάθε φορά που πραγματοποιούμε έρευνα και διάσωση μάχης σε μία εμπόλεμη περιοχή, ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής,» είπε ο Μπράουν. «Δεν το παίρνουμε με ελαφρά την καρδία. Είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι… και στον συντονισμό ανάμεσα στα μέσα και το προσωπικό διάσωσης και κάποιων μέσων μάχης τα οποία υποστηρίζουν – εργαζόμαστε με αυτά και με μεγάλη σχολαστικότητα. Δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με την ποιότητα εκπαίδευσης των Ρώσων όταν διενεργούν αποστολές έρευνας και διάσωσης.»
Jeffrey Schogol,
Απόδοση/Μετάφραση από το airforcetimes.com για την Προέλαση.
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/11/26/%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-centcom-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-s-400-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου