Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι "ήρωες" της Γαλλικής πρωτεύουσας


Κάποιοι επιτέλους ας μιλήσουν και για τους Γάλλους αστυνομικούς οι οποίοι με αυτοθυσία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθήκοντος κάνοντας αυτό που για άλλους είναι αδιανόητο...

Γιατί όταν ο μέσος άνθρωπος σπεύδει να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο κάποιοι άλλοι σπεύδουν προς την "καρδιά" του προβλήματος για να σώσουν ζωές. Τιμή στους Γάλλους αστυνομικούς! Έχουν τον σεβασμό μας! Η σκέψη μαςείναι σε αυτούς και τις οικογένειες τους!

Την ίδια ώρα στο συναυλιακό χώρο «Μπατακλάν», όπου κάποιοι από τους ενόπλους συνεχίζουν το μακελειό, εκτελώντας εν ψυχρώ όσους τραυματίες βρίσκονται ακόμη εν ζωή, οι κομάντος της Μονάδας Ερευνών και Επέμβασης (BRI) της γαλλικής αστυνομίας αποφασίζουν στις έντεκα το βράδυ, να πραγματοποιήσουν έφοδο, έχοντας αντιληφθεί ότι κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης με τους ενόπλους θα ήταν μάταιη. Κατά την επιχείρηση εφόδου των κομάντος, ένας τρομοκράτης πέφτει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ τρεις άλλοι επιλέγουν να αυτοκτονήσουν, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Τέσσερις Γάλλοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την επέμβαση της αστυνομίας στην επιχείρηση απελευθέρωσης των περίπου 100 ομήρων στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από τρεις ένοπλους τρομοκράτες. 118 ήταν, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές οι νεκροί πολίτες στο θέατρο.

Οι βασικές αντιτρομοκρατικές γαλλικές μονάδες είναι οι εξής oι οποίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο:

  1. RAID. H Eθνική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Γαλλικής Αστυνομίας.  
  2. BRI. Μονάδα Ερευνών και Επέμβασης 
  3. GIPN. Περιφερειακές ομάδες εφόδου.  
  4. GIGN. Η Eθνική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Γαλλικής Χωροφυλακής.





ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/index.php/diafora/2689-oi-iroes-tis-gallikis-proteyousas

Δεν έχετε δικαιώματα υποβολής σχολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου