Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΗΡΊΑ ΣΤΟ RADISSON BLU HOTEL, ΜΠΑΜΑΚΌ, ΜΆΛΙ (Α’ ΜΈΡΟΣ)


Πολλές σελίδες έγραψαν πως ειδικά για την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, μεταφέρθηκαν απο τη μητροπολιτική Γαλλία άνδρες της GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale), και υπήρξε και συμμετοχή στην επιχείρηση ανδρών των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων
Πολλές σελίδες έγραψαν πως ειδικά για την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, μεταφέρθηκαν απο τη μητροπολιτική Γαλλία άνδρες της GIGN (Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale), και υπήρξε και συμμετοχή στην επιχείρηση ανδρών των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων
Στις 20 Νοεμβρίου, ένοπλοι Ισλαμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Al-Mourabitoun (Οι Φρουροί), παρακλάδι της Σαλαφιστικής οργάνωσης Ansar Dine (Βοηθοί της Πίστεως), κατέλαβαν το ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μαλι, Μπαμακό στις 07:00 τοπική ώρα. Κράτησαν ως ομήρους περίπου 170 άτομα (πελάτες και προσωπικό του ξενοδοχείου). Στην αρχή ελευθέρωσαν όσα άτομα μπορούσαν να απαγγείλουν στίχους απο το Κοράνι, μια τακτική που έχουμε δει σε πολλά βίντεο απο το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Τελικά εκτέλεσαν 27 άτομα πριν τη δυναμική έφοδο Γαλλικών δυνάμεων.
Πολλές σελίδες έγραψαν πως ειδικά για την επιχείρηση διάσωσης των ομήρων, μεταφέρθηκαν απο τη μητροπολιτική Γαλλία άνδρες της GIGN (Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale), και υπήρξε και συμμετοχή στην επιχείρηση ανδρών των Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.
Απο τις φωτογραφίες που άρχισαν να διαρρέουν στο διαδίκτυο, παρατηρούμε οτι οι Γάλλοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, δεν φέρουν κανένα κοινό εξοπλισμό με τη GIGN. Αντιθέτως και με βάση τον εξοπλισμό που φέρουν, φαίνεται να ανήκουν στο 1er RPIMa (1er Regiment de Parachutistes d’Infanterie de Marine), μια από τις τρεις μονάδες που απαρτίζουν την Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του Γαλλικού Στρατού. Η μονάδα αυτή εδρεύει στο Bayonne (στις ακτές του Ατλαντικού, πλησίον των συνόρων με την Ισπανία) και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να προτιμήθηκε να επέμβει, δεδομένης της εγγύτητας στην περιοχή του περιστατικού. Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το ενδεχόμενο, στοιχεία της μονάδας να βρισκόταν ήδη στο Μάλι, συμμετέχοντας στην επιχείρηση Barkhane.
Τα πράγματα περιπλέκονται με τους Αμερικανούς συμμετέχοντες. Αν και η ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Υπο-Σαχάρια Αφρική) είναι μέσα στη δικαιοδοσία του 3rd Special Forces Group, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, δεν έγινε καμία αποκάλυψη στον τύπο για τη μονάδα που συμμετείχε. Σε κάθε SFG(A) υπάρχει ένας οργανικός Λόχος με την ονομασία Combatant Commanders In-extremis Force (CIF). Ο Λόχος αυτός είναι εστιασμένος σε επιχειρήσεις Άμεσης Δράσης (Direct Action) και Αντι-τρομοκρατίας. Μπορεί να παράσχει εκπαίδευση πάνω σε αυτά τα αντικείμενα, σε προσωπικό φίλιων χωρών (Foreign Internal Defence) και φυσικά να επέμβει σε περιστατικά τρομοκρατίας όταν διαταχθεί. Το μέγεθος τη υπομονάδας αυτής ποικίλει, και συνήθως αποτελείται απο μικρό αριθμό ODA (Operational Detachment Alpha). Συνήθης πρακτική είναι να διατίθενται στην ΑFRICOM (US Africa Command) αποσπάσματα του 10th SF Group για το ρόλο του CIF Company. Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε πως οι άνδρες που έλαβαν μέρος ανήκουν σε αυτό το σχηματισμό. Φήμες που κυκλοφόρησαν σε διάφορες σελίδες, κάνουν λόγο για μια ομάδα η οποία κατά τη χρονική περίοδο που εκδηλώθηκε το περιστατικό, συμμετείχε σε αποστολή παροχής εκπαίδευσης σε ντόπιο προσωπικό και η οποία κλήθηκε να συνδράμει στην επιχείρηση.
Ας αφήσουμε όμως τις φωτογραφίες να μιλήσουν. Στο Β’ μέρος θα επιχειρήσουμε μια ανάλυση του υλικού που φέρουν οι ομάδες επέμβασης.
Mali1Mali2Mali3Mali4Mali5Mali6Mali7Mali8Mali9Mali10
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/11/27/%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-radisson-blu-hotel-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%82/#more-35310

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου