Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Γερμανία θα αναπτύξει 1.200 στρατιώτες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία


Η  Γερμανία θα  αναπτύξει 1.200 Γερμανούς στρατιώτες για να βοηθήσουν την Γαλλία στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους και των τζιχαντιστών στην Συρία, τόνισε ο αρχηγός του Γερμανικού στρατού , σήμερα  Κυριακή. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του γερμανικού  στρατού στο εξωτερικό εδώ και 75 χρόνια, αναφέρουν δυτικά δημοσιεύματα  .
«Από στρατιωτική άποψη, περίπου 1.200 στρατιώτες θα μεταφερθούν με μεταγωγικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία στην περιοχή », δήλωσε ο Γερμανός αρχηγός στρατού  Στρατηγός Volker Wieker, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, προσθέτοντας ότι η αποστολή θα αρχίσει «πολύ γρήγορα, μόλις λάβουν την σχετική εντολή».
«Η γερμανική  κυβέρνηση  θα  πάρει την σχετική απόφαση την αρχή  τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Wieker.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές το Βερολίνο  πρόσφερε στην Γαλλία την διάθεση μαχητικών αεροσκαφών  Tornado,   μιας  φρεγάτας, ενός αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού  και δορυφορικών  εικόνων στον αγώνα κατά της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος».
Ερωτηθείς γιατί η Γερμανία δεν έχει συμμετάσχει ακόμα σε άμεσες αεροπορικές επιδρομές, ο Γερμανός Στρατηγός δήλωσε ότι η συμμαχία έχει ήδη «επαρκείς δυνάμεις» που ασχολούνται  με αυτή την πτυχή της μάχης.
«Αυτό που χρειάζεται είναι αναγνώριση στο έδαφος, έτσι ώστε αυτές οι δυνάμεις να μπορούν να εξουδετερώνουν στόχους αποτελεσματικά. Τα μαχητικά μας μπορούν  να συνεισφέρουν  πολλά σε αυτόν τον τομέα », είπε ο ίδιος.
Συνομιλίες  βρίσκονται σε εξέλιξη με την Τουρκία και την Ιορδανία για την στάθμευση μαχητικών  αεροσκαφών στην νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ,  η οποία χρησιμεύει επίσης και ως βάση για τα αεροσκάφη των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapsotagma.gr, η μεταπολεμική Γερμανία ήταν παραδοσιακά απρόθυμη  να στείλει  στρατεύματα στο εξωτερικό, αν και έχει συμμετάσχει υπό τον  ΟΗΕ σε αποστολές στα Βαλκάνια και αλλού, όπως στο Αφγανιστάν υπό το ΝΑΤΟ.
Η Γερμανία δεν έχει λάβει ακόμη  μέρος σε αεροπορικές επιδρομές κατά του ισλαμικού κράτους στην Συρία και το Ιράκ, στις οποίες συμμετέχουν  κυρίως αμερικανικά  και γαλλικά αεροσκάφη.
Για αυτό ενδιαφέρεται για την ασφάλεια στο Αιγαίο η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ , διότι  ο γερμανικός στρατός μέσω πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων  θα μετακινείται από και προς το συριακό έδαφος δια μέσου της Μεσογείου .


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%8d%ce%be%ce%b5%ce%b9-1-200-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b3.html#ixzz3subwL8YR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου