Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΣΙΓΑΣΤΗΡΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ (VIDEOS)


Η υιοθέτηση μαζικής χρήσης σιγαστήρων εξετάζεται από τον αμερικανικό Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον εστιάζεται όχι μόνο σε ημί-αυτόματα τυφέκια αλλά και σε πολυβόλα και τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή των 12,7 mm (0,50in).
Η νέα τάση που επεκτείνεται σταδιακά στους δύο Κλάδους των αμερικανικών Ε.Δ αποκαλείται και ως «τεχνολογία Stealth για το Πεζικό» και αναμένεται να προσφέρει καθοριστικό πλεονέκτημα στο πεδίο τις μάχης.
Σύμφωνα με ειδικούς σε μια εμπλοκή με τον αντίπαλο σε συνθήκες σκότους, η χρήση σιγαστήρα εξασφαλίζει καταστολή της λάμψης από την κάνη του όπλου, προστατεύοντας την νυχτερινή όραση του μαχητή ενώ μειώνονται τα επίπεδα θορύβου κατά την βολή, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση προκαλούν παροδικές ή και μόνιμες βλάβες στην ακοή.
Παράλληλα εξασφαλίζεται απόκρυψη από τον αντίπαλο, ο οποίος προσβάλλεται αιφνιδιαστικά χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει την κατεύθυνση που δίνεται επίθεση παρά μόνο εφόσον είναι πια πολύ αργά.
Ο καθορισμός απαιτήσεων περιλαμβάνει διαδικασία συλλογής δεδομένων και δοκιμών νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις και θα μειώσουν το κόστος. Μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί η χρήση σιγαστήρων σε Μ-4 χωρίς να μειώνεται η ταχύτητα εξόδου της βολίδας- άρα και το βεληνεκές. Όμως είναι γεγονός ότι οι σιγαστήρες που διατίθενται σήμερα στην αγορά, έχουν υψηλές απαιτήσεις συντήρησης, συγκεκριμένο όριο ζωής και μεγάλο κόστος απόκτησης, ενώ ο μέσος όρος ζωής είναι περίπου 1500 βολές.
Παρόλα αυτά, οι Πεζοναύτες φαίνεται να είναι πιο «ενθουσιώδεις» σε σχέση με το Στρατό στην προοπτική μαζικής υιοθέτησης σιγαστήρων, καθώς σε πρόσφατη ανάπτυξη στο πλαίσιο άσκησης στην Νορβηγία διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν, εξαιρετικά βελτιωμένη ικανότητα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια βολών.
Οι δοκιμές συνεχίζονται από το 2016 με τροποποιημένα Μ-4 και τυφέκια M27 Infantry Automatic Rifle που έχουν δεχτεί συλλογές με διαφορετικά είδη σιγαστήρων. Παράλληλα δοκιμάζονται νέα είδη βαλλιστικής προστασίας και διόπτρες νυχτερινής όρασης νέας γενιάς, σε συνδυασμό με προηγμένα συστήματα τηλεπικοινωνιών που θα αναβαθμίσουν τη μαχητική ισχύ των Πεζοναυτών.


Απώτερος στόχος είναι εξοπλισμός αυτός -ιδίως οι σιγαστήρες- να εξοπλίζουν μέχρι και την τελευταία διμοιρία Πεζοναυτών ενώ γίνονται προσπάθειες για ενσωμάτωση πειραματικών σιγαστήρων και σε πολυβόλα M240 machine gun διαμετρήματος 7.62 mm.

ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/sigastires-allazoun-pedio-tis-machis-gia-tous-pezonaftes-videos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου