Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΗΡΩΝ (VIDEO)


Η Λεγεώνα των Ξένων είναι μονάδα του Γαλλικού Στρατού. Οι Λεγεωνάριοι, όμως, απαγορεύεται να είναι Γάλλοι. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’60 δεν ήταν Γάλλοι ούτε οι αξιωματικοί. Ιδρύθηκε το 1831 και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η δύναμή της ανέρχεται σε 7.500 άνδρες και είναι διαρθρωμένη ως Μεραρχία. 
 
Οι λεγεωνάριοι δεν ορκίζονται πίστη στην Γαλλία , αλλά στη Λεγεώνα την ίδια. Γι’ αυτό και το έμβλημα της μονάδας ειναι : LEGIO PATRIA NOSTRA (Η Λεγεώνα είναι η πατρίδα μας).
 
Φυγόδικοι από όλες τις χώρες του κόσμου, κυνηγημένοι και αδικημένοι στην πατρίδα τους ,εύρισκαν και βρίσκουν στη Λεγεώνα μια δεύτερη πατρίδα, σκληρή αλλά δίκαιη. Αυτή την πατρίδα υπηρετούν με αυταπάρνηση. 
 
Η Λεγεώνα θυμίζει έντονα τους Ναίτες ιππότες του Μεσαίωνα, τους καλόγερους – πολεμιστές με τον άσπρο μανδύα και τον κόκκινο σταυρό στην πλάτη. Γι’ αυτό το λόγο, ίσως, οι ύμνοι της Λεγεώνας έχουν αργό ρυθμό ,θυμίζοντας εκκλησιαστικούς ύμνους και η παρέλαςη των λεγεωνάριων γίνεται σε ρυθμό 60 βημάτων το λεπτό ,αντί του καθιερωμένου ρυθμού των 90 βημάτων για όλες τις άλλες στρατιωτικές μονάδες. 
 
Ταινίες για τη Λεγεώνα έχουν γυριςτεί πολλές. Μια απο αυτές, μάλλον άγνωστη στο ελληνικό κοινό, είναι το “March or die” με πρωταγωνιστές τούς Τζην Χάκμαν, Τέρενς Χιλλ, Μαξ Φόν Σίντοφ και Κατρίν Ντενέβ. Πρόκειται για ταινία του 1977 σε σκηνοθεσία Ντικ Ρίτσαρντς και μουσική υπόκρουση Μορίς Ζαρ. 
 
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο γαλλικό Μαρόκο ,το 1919. Οι Γάλλοι είχαν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, για να καθυποτάξουν τις αραβικές φυλές του Μαρόκου, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Διαφέντευαν, όμως, τη χώρα, επειδή οι φυλές αυτές δεν ομονοούσαν μεταξύ τους. Προσπάθεια συνένωσής τους έγινε από τον σημαντικότερο και ισχυρότερο φύλαρχο της εποχής, τον Ελ Κρίμ. Ο Άραβας ηγέτης θεωρούσε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνενώσει τις διάφορες φυλές ήταν μια μαζική επίθεση κατά της Λεγεώνας των Ξένων.  Στην ταινία ,μεταξύ άλλων, περιγράφεται  με εντυπωσιακό τρόπο,  η τελική επίθεση χιλιάδων Αράβων κατα ενός και μονο λόχου της Λεγεώνας.
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/diethni/legeona-ton-xenon-defteri-patrida-ton-apokliron-video/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου