Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ: ΜΟΝΑΔΑ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΑΒΟΛΙΔΩΤΑ


ΤΟ THINK NEWS ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ. Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ CLICK, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΩΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ Η ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΟΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ. ΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΘΡΑ ΘΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ – ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Think News σε συγκεκριμένη Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων το προσωπικό έχει την εντολή να εκπαιδεύεται σε βασικό αντικείμενο της με αβολίδωτα – και όχι με πραγματικά πυρά. Το συγκεκριμένο αντικείμενο χάνει όλη την ουσία του όταν πραγματοποιείται με αυτό τον τρόπο και καταρρακώνει το ηθικό του προσωπικού. Προφανώς η επιλογή αυτή δεν έχει παρθεί απο τις επιχειρησιακές ομάδες αλλά από τους πρώην και νυν Διοικητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η πρακτική δεν έχει κανένα επιπρόσθετο όφελος αλλά αντιθέτως είναι ταπεινωτική. Στην διάθεση μας είναι και η Μονάδα και το όνομα του Διοικητή που είναι υπέυθυνος. Ελπίζουμε να αλλάξει άμεσα αυτη η πρακτική.
Να σημειώσουμε πως σε άλλου είδους αντικείμενα μια μονάδα μπορεί να εκπαιδευτεί με Simunition – όχι όμως με αβολίδωτα.
Οι ανώτεροι Αξιωματικοί πρέπει να είναι προσεκτικοί στις επιλογές που κάνουν γιατι ως γνωστόν ελπίδες για ανέλιξη έχουν συνήθως αυτοί που ”περνούν και δεν ακουμπούν”. Είναι σοφή επιλογή καριέρας, αλλά αποτελεί προνόμιο της ειρήνης. Αν χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικές επιχειρήσεις, η πορεία τους στην ειρήνη δεν θα τους έχει προετοιμάσει κατάλληλα. Πρέπει ο εκάστοτε Διοικητής να αναλαμβάνει το ρίσκο. Το ρίσκο δηλαδή να ρίχνουν οι άντρες του με πραγματικά πυρά, με τον κίνδυνο κατι να πάει στραβά. Αν πάει στραβά το πιο πιθανό είναι να μην τον υποστηρίξει κανείς. Θα έχει ήσυχη την συνείδηση του όμως οτι έπραξε τα δέοντα για να προπαρασκευάσει του άντρες του πριν την μάχη και θα έχει βάλει το δικό του λιθαράκι για την άμυνα της πατρίδας.
Η ενασχόληση με τα αμυντικά θέματα πολλές φορές δείχνει να είναι άκαιρη και γραφική. Ποιος ασχολείται με Βατραχανθρώπους, F16 και tanks το 2017; Εμείς πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να ξαναπολεμήσει, οχι επειδή θα το επιδιώξει – άλλωστε δεν το συνηθίζει – αλλά επειδή θα αναγκαστεί. Οι γραφικοί της ειρήνης θα γίνουν χρήσιμοι τότε. Αρκεί όμως να ρίχνουν με πραγματικά πυρά γιατί κανένας πόλεμος δεν νικήθηκε με αβολίδωτα.
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/efthynofovia-monada-vatrachanthropon-ekpedevete-avolidota/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου