Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

DELTA FORCE & SEAL TEAM 6: ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ (VIDEO)


Η SEAL Team 6, επισήμως γνωστή και ως DEVGRU (United States Naval Special Warfare Development Group) και η Delta Force,γνωστή με την ονομασία 1st SFOD-D (1st Special Forces Operational Detachment-Delta) είναι οι πλέον άριστα εκπαιδευμένες και επίλεκτες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων (SOF) στις αμερικανικές Ε.Δ
Και οι δύο έχουν το χαρακτηρισμό Special Missions Units (SMU) και βρίσκονται υπό  ον επιχειρησιακό έλεγχο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Joint Special Operations Command – JSOC).
Είναι υπεύθυνες για την εκτέλεση απόρρητων αποστολών σε ολόκληρο το κόσμο. Κάθε μονάδα μπορεί εξίσου να εκτελέσει ειδικές επιχειρήσεις κάθε μορφής με κυρίαρχο ρόλο την αντι-τρομοκρατία.


Η Delta Force έχει αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό της με πλέον πρόσφατες την εξουδετέρωση του Abu Sayyaf ηγετικού στελέχους του ISIS στη Συρία ενώ η DevGru έθρεψε δάφνες λίγα χρόνια νωρίτερα με την εξουδετέρωση του αρχιτρομοκράτη Μπιν Λάντεν.  Παρόμοιες είναι οι επιτυχίες αλλά σημαντικές και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/delta-force-seal-team-6-i-polemikes-michanes-ton-idikon-dynameon-ton-ipa-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου