Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

160TH SOAR: “Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ” (VIDEO)


Ελάχιστοι έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά – εν δράση – ελικόπτερα του 160 Συντάγματος Ελικοπτέρων Ειδικών Επιχειρήσεων (160th Special Operations Aviation Regiment). Γιατί;
Διότι οι πιλότοι των ελικοπτέρων σε αυτόν το Σχηματισμό του αμερικανικού Στρατού εκπαιδεύονται και επιχειρούν κατά κανόνα τη νύχτα. Πρόκειται για έναν πολύ ειδικό πυρήνα πιλότων και ιπτάμενων μηχανικών στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό δράσης σε σχέση με τους συναδέλφους τους σε συμβατικές μονάδες ελικοπτέρων, καθώς προορίζονται αποκλειστικά για τη διεξαγωγή Ειδικών Επιχειρήσεων σε συνεργασία με επίλεκτες μονάδες SOF.
Διαθέτουν τρείς διαφορετικούς τύπους ελικοπτέρων για την κάλυψη πολλαπλών απαιτήσεων σε 5 διαφορετικά προφίλ αποστολών για δράση τόσο σε ορεινές όσο και αστικές περιοχές. Οι πιλότοι του 160 SOAR με την επωνυμία «Night Stalkers» αναλαμβάνουν την εκτέλεση αποστολών εκεί που όλοι οι άλλοι θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται εναέριες έφοδοι, διείσδυση προσωπικού με Fast Rope σε στόχους υψηλής σημασίας, περισυλλογή σκάφους και προσωπικού από την επιφάνεια της θάλασσας, Helocasting, υποστήριξη – εναέρια μεταφορά πλωτού σκάφους ειδικών επιχειρήσεων με το πλήρωμα του και έφοδο πάνω από κατοικημένες περιοχές.
Οι πιλότοι είναι σε θέση να παρέχουν οι ίδιοι πυρά εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (CAS) από συνοδευτικά εναέρια, στα ελικόπτερα που μεταφέρουν επίλεκτα τμήματα SOF. Είναι γνωστοί για τη φήμη που έχουν ως ικανοί να εκτελέσουν τα παραπάνω σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με εξαιρετική ακρίβεια της τάξεως των +-30 δευτερολέπτων!
Στο 160 SOAR υπηρετούν ειδικά επιλεγμένοι χειριστές που εκπαιδεύονται με νοοτροπία Ειδικών Δυνάμεων, μαζί με τις Ειδικές Δυνάμεις και για τις Ειδικές Δυνάμεις. Έτσι διαθέτουν την απαιτούμενη νοοτροπία, προκειμένου να εκτελούν τις πλέον απαιτητικές αποστολές – κατά κανόνα υπό την κάλυψη του σκότους – και μέσα σε εχθρική περιοχή με υψηλό ποσοστό απειλής.
Στα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται συμπεριλαμβάνονται εξειδικευμένες εκδόσεις του Blackhawk (MH-60) ,Chinook (MH-47E) και Little Bird (MH-6) με εξοπλισμό Ειδικών Επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/160th-soar-o-thanatos-perimeni-sto-skotadi-video/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου