Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες Πεζοναυτών σε θέση μάχης στην Λατάκεια και σε βουνά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία !!


Ρώσο πεζοναύτες πολεμούν σκληρά στην Συρία, παρά το γεγονός ότι πριν από περισσότερο από έναν μήνα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την απόσυρση δυνάμεων από την χώρα αυτή αναφέρει δημοσίευμα.
Οι μονάδες της διοικήσεως  Πεζοναυτών  ως επί το πλείστον, χρησιμοποιούνται για την προστασία των ρωσικών εγκαταστάσεων στην επαρχία της Λατάκειας.
Αλλά τώρα οι Ρώσοι  στρατιωτικοί  έκαναν την δυναμική εμφάνιση τους  στα βουνά κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Το γεγονός αυτό έχει «κτυπήσει» κόκκινο συναγερμό στον τουρκικό στρατό που νιώθει πλέον την «καυτή ανάσα» του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Συρία. 
Την ίδια στιγμή στην  επαρχία Χόμς  οι «Τίγρεις»  του  συριακού στρατού, δηλαδή η Ταξιαρχία  ειδικών δυνάμεων  με την υποστήριξη των  Λαϊκών  ομάδων πολιτοφυλακής συνέχισαν την προέλαση στον άξονα  Παλμύρα – Ντέιρ αλ-Ζορ, αναφέρει  ΜΜΕ.
Επί του παρόντος, τα κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται περίπου 10 χλμ από την περιοχή  Αράκ. Καταλαμβάνοντας αυτήν την περιοχή ο συριακός στρατός και ελέγχοντας τα κοιτάσματα  πετρελαίου στην περιοχή, θα αποκόψει το «ομφάλιο λώρο» των Τζιχαντιστών με την Τουρκία «παίρνοντας τους το ψωμί από το στόμα»  .

Στην περιοχή του Χαλεπίου, κυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν με ιδιαίτερη αγριότητα τις ομάδες των  οργανώσεων   «Dzhabhat en-Nusra» και  «Ahrar Al-Sam»καθώς και «Jaish Al-Mudzhahiddin».Τα νέα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα αναφέρουν  απότομη πτώση στο ηθικό μεταξύ των  ισλαμιστών μαχητών .
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, τον Απρίλιο εκτελέστηκαν  περισσότεροι  από 20 πολέμαρχοι  στην Συρία και το Ιράκ, λόγω άρνησης εκτελέσεως διαταγών της ηγεσίας της οργάνωσης.
Όλες οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν στην «πρωτεύουσα» του ISIS Ράκκα .
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τους τζιχαντιστές στο συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με αυτούς , κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων έχουν εκτελεστεί πολέμαρχοι  κυρίως μαροκινής καταγωγής.


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Daily Mail, το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός τζιχαντιστών που απευθύνονται συνεχώς  σε γιατρούς, παρουσιάζοντας  μια ποικιλία ασθενειών, προκειμένου να αποφύγουν την  συμμετοχή  τους σε εχθροπραξίες.
Στο πλαίσιο της  απότομης πτώσης των εσόδων από την πώληση του παράνομου αργού πετρελαίου προβλέπονται περαιτέρω δυσκολίες στην πρόσληψη νέων μελών του ισλαμικού στρατού.
Αυτό με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε αναγκαστική στρατολόγηση μελών στις περιοχές που ελέγχονται από τους  ισλαμιστές τρομοκράτες, καθώς και νέες πράξεις εκφοβισμού και μαζικών  αποδεκατισμών.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%8d%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%80.html#ixzz473MLfYMz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου