Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η Ρωσία στην Συρία – Πόσοι Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους για τη Συρία;


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
της Χριστίνας Φλάσκου
Δεκάδες Ρώσοι εθελοντές έχουν δώσει την ζωή τους για να αναχαιτιστεί το ισλαμικό «τσουνάμι» στην Συρία, αλλά και να απελευθερωθούν από την κατοχή του φιλο-νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου, οι δύο μαρτυρικές επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου.
Οργανωμένοι στα πρότυπα της Διεθνούς Ταξιαρχίας που πολέμησε στο πλευρό των Δημοκρατικών στον ισπανικό εμφύλιο, η πιο σημαντική εθελοντική μονάδα είναι η ChVK Wagner, η ομάδα που σχηματίστηκε μέσα από τα σπλάχνα του «Σλαβικού Σώματος» που πολέμησε στη Συρία με βαριές απώλειες το 2013, αλλά κατάφερε να αναχαιτίσει την ισλαμική επίθεση στην Δαμασκό και τη Λαττάκεια.
Στην μονάδα υπηρετούν μαχητές από διάφορες ορθόδοξες σλαβικές εθνότητες, όπως Ρώσοι, Σέρνοι, Ουκρανοί, Λευκορώσοι κλπ.
Ηγέτης της μονάδας είναι ο 46χρονος Ντμίτρι Ούτκιν, αντισυνταγματάρχης ο οποίος προέρχεται από την 700η Ανεξάρτητη Spetsnaz, ενώ έχει θητεία και στην στη 2η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία της GRU (στρατιωτικές πληροφορίες), όπου παρέμεινε μέχρι το 2013, οπότε και παραιτήθηκε για να καταταγεί ως εθελοντής στο «Σλαβικό Σώμ» και να πολεμήσει στην Συρία, αρχικά και στην Ουκρανία εν συνεχεία, για να εν τέλει στην Συρία.
Ο Ούτκιν επέζησε από τις συγκρούσεις του «Σλαβικού Σώματος» στη Συρία το φθινόπωρο του 2013 (αναφέρεται περίπτωση στην Δαμασκό που από τους 50 άνδρες μιας μονάδας του Σλαβικού Σώματος στην Δαμασκό, διασώθηκαν μόλις 7 όταν περικυκλώθηκαν από μία Ταξιαρχία ισλαμιστών της al Nusra και κτυπήθηκαν ανηλεώς από βαριά όπλα υποστήριξης πεζικού, όταν ένα Σύγταγμα του συριακού Στρατού, με το οποίο επιχειρούσαν υποχώρηση απροειδοποίητα).
Ο αντισυνταγματάρχης έφυγε τον Οκτώβριο του 2013 από την Συρία και κατατάχθηκε στις δυνάμεις των ρωσόφωνων στο Λούγκανσκ της Ουκρανίας το 2014.
Διατηρώντας πάντα επαφή με την GRU, κάθε στέλεχος που αποστρατευόταν από αυτή ή από τους Spensnaz και είχε την διάθεση να πολεμήσει εθελοντικά στα ανοικτά μέτωπα που είχε η χώρα κατατασσόταν στην ChVK Wagner. Η 10η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων GRU ήταν πάντα ο «αιμοδότης» του σε ότι αφορά αποστράτους.
Ένας στενός συνεργάτης του, ο 51χρονος Σεργκέι Τσουπόδ, γνωστός ως «Chub», σκοτώθηκε και αυτός κοντά στη Δαμασκό νωρίτερα αυτό το χρόνο. στις αρχές του χρόνου πολεμώντας στην πρώτη γραμμή
Ο Τσουπόφ ήταν τότε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ChVK Wagner και ο θάνατός του σοκάρισε ολοκληρη την κοινότητα των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Ο ηρωικός θάνατος του Τσουπόφ που με δικά του έξοδα είχε στήσει στραττόπεδο εθελοντών μαχητών στο χωριό Vesyoly, περίπου 100 χιλιόμετρα από την ουκρανικά σύνορα για να υποστηρίξουν τους ρωσόφωνους στον άνισο αγώνα τους, συγκίνησε μέχρι και τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν ο οποίος απένειμε στο εθελοντικό σώμα Wagner το ανώνατο μετάλλια Τιμής για την ανδρεία και τους θάρρος τους.
Ειδικά στους θανόντες απονεμήθηκε ξεχωριστό μετάλιο μετά θάνατον, για τις ηρωικές πράξεις τους, τόσο την Ουκρανία και τη Συρία. Κάπου 70 νεκροί άνδρες της ChVK Wagner παρασημοφορήθηκαν μετά θάνατον.
Δύο από αυτούς που τιμήθηκαν μετά θάνατον ήταν ο Αντρέι Yelmeyev και Αντρέι Shreiner. Και οι δύο είχαν ταφεί στις 6 Μαρτίου του 2015, στο Togliatti. Και οι δύο ήταν 43 ετών και σκοτώθηκαν στις 28 Ιανουαρίου του 2015.
Είχαν σκοτωθεί στη μάχη του Debaltsevo,
Ένας άλλος μαχητής στον οποίο επιβεβαιώμένα απονεμήθηκε τόσο το μετάλλιο ανδρείας αλλά και το βραβείο ανδρείας ήταν 38χρονος Maksim Κολγκάνοφ, ένας Κοζάκος, που σκοτώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2016 πολεμώντα στην Λατάκια της Συρίας, ωςπυροβολητής σε ΤΟΜΑ BMP-2 το οποίο εβλήθη από αμερικανικό αντιαρματικό πύραυλο TOW-2 τον οποίο έχουν προμηθεύσει οι Σαουδάραβες στους ισλαμιστές.
Τα μετάλλια του Κολγκάνοφ τοποθετηθεί σε ένα μαξιλάρι δίπλα στον τάφο του…
Αλλοι τέσσερις από την μονάδα σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Παλμύρα.
Από τον περασμένο Αύγουστο που ξεκίνησε η μείζονα ρωσική επέμβαση στην Συρία, μέχρι τον Δεκέμβριο, σκοτώθηκαν περίπου 40 Ρώσοι εθελοντές, από όλες τις ρωσικές εθελοντικές μονάδες.
Ενας από αυτούς ήταν ο περίφημος «Shlang», ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από νάρκη κατά προσωπικού. Στις μάχες στην Λατάκεια στον θυλακα των Τουρκμένων είχε «ρημάξει» τα τουρκικά κονβόι, «φωτίζοντας» με καταδείκτες λέηζερ σε εξαιρετικά παρακινδυνευμένες αποστολές τις νταλίκες με τα όπλα και τα πυρομαχικά που μεταφέρονταν.
Και αυτός βετεράνους του επαναστατικού αγώνα στην ανατολική Ουκρανία.
Από τους 93 άνδρες της ChVK Wagner που είχαν ταξιδέψει στην Συρία το Σεπτέμβριο, 25 σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν βαριά ή ελαφρότερα τον Δεκέμβριο.
Εχουν στοχοποιηθεί από όλες τις μυστικές υπηρεσίες των ισλαμικών κρατών, της Τουρκίας, περιλαμβανομένης και φυσικά της CIA.
Διατηρούν χαμηλό προφίλ και ακόμα και μεταξύ τους γνωρίζονται μόνο με τα μικρά τους ονόματα.
Οι Σέρβοι της μονάδας, με επικεφαλής τον Νταβόρ Σάβιτσιτς, Σερβοβόσνιο πολέμησαν και αυτοί σκληρά στην Συρία για να μην πέσει η χώρα στα χέρια των ισλαμιστών.
Σήμερα το μεγαλύτερο εθελοντικό σώμα της Ρωσίας αριθμεί περίπου 800 άτομα τα οποια απαρτίζουν τρεις λόγους αναγνώρισης-επίθεσης, τρεις διμοιρίες ελεύθερους σκοπευτές και αντιαρματικα όπλα, ένα λόχο υποστήριξης με πιο βαριά όπλα, ένα λόγο α/α όπλων με SA-18 Igla, ένα λόχο διοικήσεως-επικοινωνιών, έναν λόχο ειδικευμένο στην ασφάλεια περιοχής του στρατωνισμού της μονάδας και μια διμοιρία υγειονομικού.
thesecretrealtruth.blogspot.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8d-%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd.html#ixzz44tnlORup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου