Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το Ισραήλ άρχισε τις δοκιμές των εκδόσεων Namer Μηχανικού μάχης (βίντεο)

Μια από τις τρεις εκδόσεις του βαρύ τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Namer που βασίζεται στο άρμα μάχης Merkava όπου παρουσιάστηκε κατά τις δοκιμές του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας. (mod.gov.il)
Το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε τις επιχειρησιακές δοκιμές των εγχώριας κατασκευής οχημάτων Namer εκδόσεων μάχης μηχανικού εφοδιασμένα με ενεργή προστασία, ένα βαρύ όχημα μεταφορά προσωπικού που βασίζεται στο άρμα μάχης Merkava.
Βίντεο και στιγμιότυπα από το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας παρουσιάζουν τις τρεις διαμορφώσεις μηχανικού μάχης: την εκδοσή προωθητή γαιών που θα χρησιμοποιείται από τους διοικητές λόχων, την έκδοση διάσπασης ναρκοπεδίων και γεφύρωσης εμποδίων που θα χρησιμοποιείται από τους διμοιρίτες και μια έκδοση περισυλλογής που θα χρησιμοποιείται από τους ομαδάρχες.
Εξοπλισμένα με το σύστημα ενεργής προστασίας (APS) Trophy για την αντιμετώπιση αντιαρματικών πυραύλων, όλμων και RPG, τα Namer του μηχανικού μάχης θα δώσουν, στις χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ, τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές σήραγγες, τα κωλύματα και την μετακίνηση σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Οι δοκιμές πραγματοποιούνται στη σχολή μηχανικού μάχης του Ισραήλ στο νότο της χώρας, σε συντονισμό με το υπουργείο Άμυνας και την Αρχή Παραγωγής Αρμάτων Maktak του Ισραήλ, τους σχεδιαστές και κατασκευαστές των τεθωρακισμένων πλατφορμών Namer και Merkava.
“Τα Namer του μηχανικού μάχης θα προσφέρουν στις ομάδες των σχηματισμών επιπέδου Ταξιαρχίας τις δυνατότητες που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν,” είπε ο Ταξίαρχος Μπαρουχ Ματζιλάχ, διευθυντής της αρχής σχεδιασμού και παραγωγής, Mantak. “Θα διέρχονται οποιοδήποτε εμπόδιο στο σύγχρονο πεδίο μάχης και θα προσφέρουν τη δυνατότητα της αποτελεσματικής και αποδοτικής μετακίνησης μιας προστατευόμενης δύναμης ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα της.”
Τον Ιανουάριο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση του συστήματος APS Trophy στα πρώτα οχήματα Namer και ήταν έτοιμα να προσχωρήσουν στην μαζική παραγωγή. Κατασκευασμένο από την κρατική αμυντική βιομηχανία Rafael, το Trophy είναι επιχειρησιακό σε αρκετές ταξιαρχίες των αρμάτων μάχης Merkava Mk4 και έχει πιστωθεί με την προστασία ζωών στρατιωτών κατά τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ το καλοκαίρι του 2014 στην Γάζα.
Το Trophy έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει όλους του τύπους των απειλών χημικής προώθησης εν πτήση, από RPG έως βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας και αντιαρματικούς πυραύλους διπλής κεφαλής. Συμφωνά με τα εμπορικά στοιχεία της Rafael, το σύστημα παρέχει προστασία 360 μοιρών επί πολλαπλών στόχων “ενώ διατηρεί μια προκαθορισμένη ζώνη ασφαλείας για τα φίλια αποβιβασμένα στρατεύματα.”
Δυο εκδόσεις του βαρύ τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού Namer που βασίζεται στο άρμα μάχης Merkava όπου παρατηρήθηκαν κατά τις δοκιμές του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ( mod.gov.il)
Ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την επιχείρηση του Μαρτίου 2011 στα σύνορα με την Γάζα, όταν ένα άρμα Mk4 εξοπλισμένο με Trophy χτυπήθηκε από RPG-29 χωρίς το άρμα να πάθει ζημία ή να υπάρξει τραυματισμός στο τετραμελή πλήρωμα του. Τον Αύγουστο του 2012 σημείωσε ακόμη μια επιχειρησιακή αναχαίτιση εναντίον ενός αντιαρματικού πυραύλου που εκτοξεύθηκε σε ενα Mk4 κοντά σε ένα σημείο διέλευσης στην κεντρική Γάζα.
Τον Δεκέμβριο του 2015 σε συνέντευξη σε μια ισραηλινή βάση που συνορεύει με την Γάζα, ο Ίλαρχος Τζουρι Ντιλ, διοικητής Ίλης αρμάτων μάχης Merkava Mk4 της 46ης Επιλαρχίας αρμάτων, μονάδας της 401 Ταξιαρχίας, αφηγήθηκε ένα συμβάν κατά τον πόλεμο της Γάζας το καλοκαίρι του 2014 όταν το άρμα ενός διοικητή Ίλης βλήθηκε απ’ έναν αντιαρματικό πύραυλο Kornet από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων. “Αντιληφθήκαμε ότι το άρμα είχε στοχοποιηθεί, αλλά το σύστημα δούλεψε ως φυλαχτό. Εξαιτίας του [Trophy], η απειλή εξουδετερώθηκε. Τα πάντα ήταν αυτόματα.” αφηγήθηκε.
Σε μια άλλη πρόσφατη συνέντευξη στα σύνορα με την Γάζα, ένας διοικητής Λόχου της ταξιαρχίας πεζικού Γκολάν είπε ότι οι άνδρες του ενθουσιάστηκαν στην προοπτική ότι θα παραλάβουν οχήματα Namer εξοπλισμένα με συστήματα APS. “Έχουμε τα καλύτερα προστατευόμενα οχήματα στον κόσμο και σύντομα, με τη δυνατότητα των συστημάτων APS, θα είμαστε ακόμη καλύτερα εξοπλισμένοι για κάθε είδους σενάριο,” είπε ο Λοχαγός Ραν Τινκιγκουει στο Defence News.
Απόδοση/Μετάφραση απο το DefenceNews.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/04/14/%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83/#more-39749

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου