Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ρωσία: 33.000 οι μαχητές του Ντά’ες σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μόσχας, το Ντά’ες ελέγχει περίπου 250 χιλιόμετρα ακτογραμμής γύρω από την περιοχή του λιμανιού της Σύρτης και έχει στρατολογήσει περισσότερους από 4.000 Λίβυους, Αιγύπτιους και Τυνήσιους (φωτ. αρχείου REUTERS/STRINGER).
Σχεδόν 33.000 μαχητές πολεμούν στο πλευρό του Ντά’ες στη Μέση Ανατολή και είναι πολύ καλά οπλισμένοι, αφού διαθέτουν ακόμη και βαρύ οπλισμό, υποστηρίζει η υπηρεσία πληροφοριών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
«Το Ντά’ες έχει ισχυρή παρουσία στη Μέση Ανατολή. Έχει περίπου 33.000 μαχητές στην περιοχή αυτή, εκ των οποίων 19.000 στο Ιράκ και 14.000 στη Συρία», ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών (GRU) του ρωσικού γενικού επιτελείου Σεργκέι Αφανάσιεφ.
Σύμφωνα με τον κ. Αφανάσιεφ, οι τζιχαντιστές έχουν στη διάθεσή τους άρματα, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος, αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και MANPADs (φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας).
Μιλώντας σε διεθνές συνέδριο με αντικείμενο την ασφάλεια, ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
«Εξαπολύουν (σ.σ. οι τζιχαντιστές) επιθέσεις τόσο εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, όσο και εναντίον των μελών της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης που μετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει λόγω των πολλαπλών κριτηρίων ορισμένων χωρών που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους τζιχαντιστές για να ανατρέψουν το καθεστώς του Άσαντ», είπε.
Αναφερόμενος στη Λιβύη, ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι οι τρομοκράτες του Ντά’ες προσπαθούν να ενώσουν διάφορες τοπικές φυλές υπό το λάβαρό τους και να παρασύρουν άλλες χώρες της περιοχής στη σύγκρουση, με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. «Εξαπολύουν επιθέσεις στον λιβυκό στρατό και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις», είπε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μόσχας, το Ντά’ες ελέγχει περίπου 250 χιλιόμετρα ακτογραμμής γύρω από την περιοχή του λιμανιού της Σύρτης και έχει στρατολογήσει περισσότερους από 4.000 Λίβυους, Αιγύπτιους και Τυνήσιους.
Πηγή: naftemporiki.gr
https://proelasi.org/2016/04/27/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-33-000-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BA-%CF%83%CF%85/#more-40291

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου