Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν εισβολή στην Συρία και ανακατάληψη της Ράκκα – Ανακοίνωση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας


Απώτερος στόχος της αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στην Συρία είναι η ανακατάληψη της Ράκκα ενώ στις νεοαφιχθείσες δυνάμεις θα ενσωματωθούν αντίστοιχες αποστολές από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του Κόλπου, σε μία συμμαχία εναντίον του ISIS, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Αστον Κάρτερ επιβεβαιώνοντας το άρθρο μας Αγώνας δρόμου για την Ράκκα: Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον ειδικές δυνάμεις στην Συρία – «Όχι» σε δημιουργία ζώνης ασφαλείας από τον Μ.Ομπάμα .
Την Δευτέρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον 250 στρατιωτών στην Συρία, για να εκπαιδεύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις.
«Ουσιαστικά, ο σκοπός-που είναι και ο λόγος για τον οποίον ο Πρόεδρος μας εξουσιοδότησε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας εκεί- είναι η ανάληψη του ελέγχου στην πόλη Ράκα, που τώρα ελέγχεται από τον ISIS», δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ σε ακρόαση της Γερουσίας, την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την τελευταία αποστολή των Αμερικανών στρατιωτών στην Συρία.
Ο Κάρτερ συμπλήρωσε ότι, η πρόσφατη αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Συρία θα λειτουργήσει σαν κόμβος, αφού στις νεοαφιχθείσες δυνάμεις θα ενσωματωθούν αντίστοιχες αποστολές από ευρωπαϊκές χώρες και χώρες του Κόλπου, σε μία συμμαχία εναντίον του ISIS, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ.
Ο Κάρτερ τόνισε επίσης ότι το επιπλέον προσωπικό θα βοηθήσει στην «εκπαίδευση και τον εξοπλισμό ικανών και ενθουσιωδών εντόπιων μαχητών στην μάχη κατά του ISIS στην Συρία.
Μαχητές οι οποίοι θα προέρχονται κυρίως από την Σουνιτική Αραβική κοινότητα της χώρας».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε παρόμοιο φιλόδοξο εξοπλιστικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα τέλη του 2015 αφού παρ’ όλη την δαπάνη 500 εκ. δολαρίων, δεν κατάφερε να παράγει πάνω από 5 με 6 μαχητές. Η αποτυχία του προγράμματος ανάγκασε το Πεντάγωνο να μειώσει τις σχετικές δαπάνες.
Ταυτόχρονα, οι ισλαμιστές του ISIS έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την ανατίναξη τριών τουρκικών αυτοκινούμενων πυροβόλων T-155 Firtina με ATGM.
H χρονική στιγμή που δόθηκε το βίντεο στην δημοσιότητα είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί δικαιολογεί την αποστολή και ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με την Συρία M142 πολλαπλών εκτοξευτών (HIMARS) του  2ου τάγματος που ανήκει στο 14ο  σύνταγμα Αμερικανών πεζοναυτών, από την 16η  Αεροπορική Βάση Clark στις Φιλιππίνες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/04/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7.html#ixzz479rMIb5M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου