Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ COBRA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Bell AH-1 Cobra. (Türk Silahlı Kuvvetleri/Flickr)
Τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα Bell AH-1 Cobra. (Türk Silahlı Kuvvetleri/Flickr)
Οχτώ υψηλόβαθμοι τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν μετά από την κατάρριψη ελικοπτέρου από τους κούρδους αντάρτες κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, δήλωσαν οι τουρκικές αρχές την Παρασκευή.
Οι συγκρούσεις με τους αντάρτες τού Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ή PKK, ξέσπασαν κοντά στην πόλη Τσουκουρτσα, στην κουρδική επαρχία του Χακκάρι, νωρίς την Παρασκευή, σκοτώνοντας έξι στρατιώτες, ανέφερε η ανακοίνωση του Στρατού. Οχτώ άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ένα επιθετικό ελικόπτερο Cobra που αργότερα απεστάλη στην περιοχή για να υποστηρίξει του στρατιώτες καταρρίφθηκε από τις κουρδικές δυνάμεις, σκοτώνοντας τους δύο πιλότους του. Ο Τουρκικός Στρατός ισχυρίστηκε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε κοντά στην περιοχή της Τσουκουρτσα, ωστόσο, οι οι κουρδικές δυνάμεις ανέφεραν ότι αυτές κατέρριψαν το τουρκικό ελικόπτερο.
Ο πόλεμος ανάμεσα στο PKK και τις κυβερνητικές δυνάμεις άρχισε ξανά τον Ιούλιο όταν κατέρρευσε η διάρκειας δυο και περισσότερων ετών ειρηνευτική διαδικασία. Περίπου 400 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας έχουν πεθάνει από τότε, συμφωνά με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Η σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου των Λαϊκών Δυνάμεων Άμυνας (HPG) έχει ως εξής :
¨Σήμερα το πρωί 13 Μαΐου γύρω στις 04:30 στην περιοχή Τσίγλι της επαρχίας Τσελέ του νομού Χακκάρι, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια διευρυμένη επιχείρηση κατά του αποικιοκρατικού τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις, 1 ελικόπτερο τύπου Κόμπρα, καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις μας, σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός στρατιωτών, ενώ μέρος του οπλισμού των στρατιωτών πέρασε στα χέρια των ενόπλων δυνάμεων μας. Η πληροφορία που μετέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο πως το ελικόπτερο έπεσε από ατύχημα, δεν αντανακλά την αλήθεια. Λεπτομέρειες για αυτή την επιχείρηση θα κοινοποιηθούν αργότερα στην κοινή γνώμη.
¨Ανακοινώνεται με σεβασμό¨
Απόδοση/Μετάφραση απο το kurdishdailynews.org για την “Προέλαση” με στοιχεία απο το tourkikanea.gr
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/14/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%81%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85-cobra-%CE%B1%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου