Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Προχωράει η αναβάθμιση του Ρωσικού Ναυτικού

Προχωράει η αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Ρωσικού στόλου η οποία περιλαμβάνει νέες ναυπηγήσεις και αναβαθμίσεις σκαφών.


Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τη Μόσχα να προχωράει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων των ‘’φονιάδων αεροπλανοφόρων’’’ πυρονοκίνητων υποβρυχίων οscar II τα οποία είχαν σχεδιαστεί κατά τον Ψυχρό Πόλεμο (1980-1990), με κύρια αποστολή την προσβολή των ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η Σοβιετική Ένωση επιχειρούσε με 11 υποβρύχια του τύπου, μεταξύ αυτών και το υποβρύχιο Κουρσκ το οποίο χάθηκε στη θάλασσα Μπάρενς, ενώ σήμερα έχουν απομείνει 8 σκάφη τα οποία μετά την αναβάθμιση θα κωδικοποιηθούν ως Project 949AM.

Η αναβάθμιση των σκαφών θα αγγίξει τα 161,8 εκατ. ευρώ ανά υποβρύχιο και θα περιλαμβάνει νέα συστήματα διαχείρισης μάχης , διεύθυνσης βολής, ναυτιλίας και επικοινωνιών, σόναρ, ραντάρ και ηλεκτρονικών συστημάτων υποστήριξης καθώς και την προσθήκη μεταφοράς και εκτόξευσης μεγαλύτερου αριθμού (71 από 24 που μεταφέρουν τώρα) και αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων υποβρύχια εκτοξευόμενων κατευθυνόμενων βλημάτων επιφανείας.

Παράλληλα η Ρωσία ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ναυπήγηση των δικών της ελικοπτεροφόρων αμφιβίων επιχειρήσεων τα οποία θα καλύψουν το κενό που άφησε η μη παραλαβή των Mistral από τη Γαλλία λόγο της Ρωσικής εισβολής στην Κριμαία.

Τα νέα σκάφη θα έχουν ως βάση σχεδίασης τα Mistral και σύμφωνα με τη Μόσχα θα πρέπει να διαθέτουν εκτόπισμα 14.000 τόνων και να φιλοξενούν μέχρι οχτώ μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator, μαζί με 50 θωρακισμένα οχήματα και 500 πεζοναύτες.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στη θάλασσα επέστρεψε, μετά από εκτεταμένη αναβάθμιση των δυνατοτήτων του, το Ρωσικό καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων και ναυαρχίδα του Ρωσικού στόλου της Βόρεια Θάλασσας «Μέγας Πέτρος».


ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/3823-2016-05-26-09-27-27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου