Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Νέα αναβάθμιση του BMP-1 αναπτύχθηκε στην Ουκρανία

 by 

Το ρωσικό ΤΟΜΑ BMP-1 αναβαθμίστηκε στην διαμόρφωση BMP-1 UM για την Ουκρανία, παρουσιάζοντας την υπερυψωμένη οροφή του διαμερίσματος στο πίσω μέρος και την αντικατάσταση του πύργου με τον OWS Shkval. (UkrOboronProm/IHS Janes)
Η ουκρανική βιομηχανία ανέπτυξε το πρωτότυπο στάδιο ενός μεγαλύτερου πακέτου αναβάθμισης για το ρωσικό ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1.
Το πρώτο πρωτότυπο όχημα, με την ονομασία BMP-1 UM ΤΟΜΑ, δοκιμάζεται στην Ουκρανία.
Οι εκτεταμένες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του αρχικού -ενός ατόμου- πύργου του BMP-1, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα λειόκαννο πυροβόλο 2A28 των 73 χιλιοστών, ένα συζυγές πολυβόλο PKT των 7,62 χιλ. και έναν καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο (ATGW) Μαλιούτκα KBM 9K11 (Sagger) ο οποίος αρχικά ήταν τοποθετημένος πάνω από την κάννη του πυροβόλου.
Πολλοί χειριστές έχουν αφαιρέσει τον αρχικό καθοδηγούμενο με καλώδιο ATGW καθώς ο χειρισμός του καθίστατο δύσκολος, ειδικά κατά τις χειμερινές συνθήκες.
Κατά τον εκσυχρονισμό, ο αρχικός πύργος αντικαταστάθηκε από τον εγχώριας κατασκευής ύπερθεν οπλικό σταθμό (OWS) Shkval, ποσότητες του οποίου έχουν αναπτυχθεί για εγκατάσταση σε αριθμό πλατφορμών συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας κατασκευής σειράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) 8X8 BTR-3.
Ο OWS είναι οπλισμένος με ένα σταθεροποιημένο διπλής τροφοδοσίας πυροβόλο ZTM-1 των 30 χιλ., ενα συζυγές πολυβόλο KT των 7,62 χιλ. και έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων AG-17, ο οποίος είναι εξωτερικά τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά του πύργου.
Το ZTM σε ρόλο εδάφους-εδάφους έχει δραστικό βεληνεκές ως τα 2000 μέτρα και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί στην εμπλοκή κάποιων τύπων εναερίων στόχων. Έχει μέγιστη ταχύτητα εξόδου φυσιγγίου τα 960 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Τα έτοιμα προς χρήση πυρομαχικά αποτελούνται από 225 φυσίγγια των 30 χιλ και 2500 φυσίγγια των 7,62 χιλ., επιπρόσθετα μπορεί να μεταφέρει 116 βλήματα βομβίδων των 30 χιλ. (εκ των οποίων τα 29 είναι έτοιμα προς χρήση.)
Εγκατεστημένη στην δεξιά πλευρά του πύργου είναι μια λωρίδα δυο καθοδηγούμενων με laser ATGW του σχεδιαστικού γραφείου Μπαρ’ερ, οι οποίοι είναι ημιαυτόματης καθοδήγησης με χρήση του πεδίου σκόπευσης (SACLOS).
Ο πύραυλος έχει μέγιστο βεληνεκές των 5500 μέτρων και ελάχιστο βεληνεκές των 100μ., είναι εξοπλισμένος με διπλή (tandem) υψηλής εκρηξιµότητας αντιαρματική κεφαλή (HEAT) που έχει σχεδιαστεί να εξουδετερώνει στόχους εξοπλισμένους με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA).
Christopher F Foss
Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes IHS για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/05/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-bmp-1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/#more-40412

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου