Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ

Ρωσικό ΤΟΜΠ BTR-80 εμφανίζεται μπροστά από το κάστρο Φακρ Αλ Ντιν Αλ Μαάνι στα προάστια της πόλης της κεντρικής Συρίας Ταντμουρ και τα ερείπια της αρχαίας πόλη της Παλμύρας την 14η Απριλίου. (IHS Janes)
Οι Ρωσικές Επίγειες Δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων στην πόλη της κεντρικής Συρίας, Ταντμουρ, την έδρα των αρχαίων ερειπίων της Παλμύρα, και εγκατέστησαν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία της τοποθεσίας.
Βίντεο που αποδεσμεύθηκε την 7η Μαΐου από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) παρουσίασε ότι η ρωσική βάση έχει κατασκευαστεί στα δυτικά της πόλη, με το κάστρο Φακρ Αλ Ντιν Αλ Μαάνι να είναι λιγότερο από 1,5 χιλιόμετρα μακρυά στα δυτικά, και τα ερείπια στον νότο.
Η βάση έχει ασφαλιστεί από μια ισχυρή περίφραξη ενισχυμένη με concertina (κονσερτίνα) και έχει προκατασκευάσμένα κτίρια σε στοιβαζόμενα εμπορευματοκιβώτια, μεγάλες σκηνές για τα κλιμάκια συντήρησης, ένα μαγειρείο εκστρατείας και “πιάτα” δορυφορικής επικοινωνίας. Η Ρωσική σημαία προβάλλει που κυματίζει μέσα στην βάση.
Στο οπτικοακουστικό υλικό ένα αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S1 φαίνεται όπως επίσης και τουλάχιστον τρία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-82A και τρία BTR-80, γεγονός που υποδηλώνει ότι στη βάση έχει αναπτυχθεί μια Ρωσική μονάδα επιχειρήσεων.
Νωρίτερα, η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι είχε αποστείλει στην περιοχή προσωπικό ναρκαλιευτών για να βοηθήσει την αποναρκοθέτηση και την εκκαθάριση από τις αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές που εγκαταλείφθηκαν εσκεμμένα από τους μαχητές του Ντά’ες κατά την υποχώρηση τους τον Μάρτιο από την Ταντμουρ/Παλμύρα.
Η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην κεντρική περιοχή της συριακής ερήμου, με επιθετικά ελικόπτερα να έχουν ως βάση και τις δύο αεροπορικές βάσεις, Αλ-Σαιράτ και Τιγας (T-4). Τα ελικόπτερα αυτά εντοπίστηκαν καθώς συνόδευαν μια μεγάλη φάλαγγα αξιωματούχων και δημοσιογράφων για να παρακολουθούσουν τη συναυλία στο αμφιθέατρο της Παλμύρας την 6η Μαΐου.
Αυτά τα ελικόπτερα υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην Συρία εναντίον του Ντά’ες στην περιοχή. Στις αρχές του Μαΐου τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν οτι επίλεκτες μονάδες της Συριακής “Tiger Force” προέλασαν προς την περιοχή φυσικού αεριού Αρακ, η οποία είναι 20 χιλιόμετρα δυτικά του Αλ-Σουκχανάχ επί του αυτοκινητοδρόμου που ενώνει την Ταντμούρ με την Ντέιρ αλ-Ζορ.
Το βίντεο προβάλει σχηματισμούς μεταξύ τριών και εφτά ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων να πραγματοποιούν εφόδους κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου σε μια προσπάθεια να άρουν την πολιορκία της πόλης Ντέιρ αλ-Ζορ.
Tim Ripley
Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την «Προέλαση».
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/10/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου