Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Θα «ζεστάνουν» τις μηχανές τους καλοκαιριάτικα τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Kuznetsov»


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι δοκιμές των νέων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-33 και MiG-29K, τα οποία θα επανδρώνουν το μοναδικό αεροπλανοφόρο έως τώρα το οποίο διαθέτει η Ρωσία.
Οι δοκιμές προσνείωσης και απονείωσης όπως ονομάζονται, στην νέα ράμπα του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Kuznetsov» έχουν  προγραμματιστεί να ξεκινήσουν  μετά την 1η Ιουλίου, τόνισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, και αρχηγός του Γενικού  Επιτελείου Στρατού Σεργκέι Σοιγκού  κατά την διάρκεια μιας  συνδιάσκεψης στο Υπουργείο Άμυνας , σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.
«Έως την 1η Ιουλίου 2016, το πλοίο θα  έτοιμο για τον έλεγχο των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, τα οποία θα επανδρώσουν το πλοίο αυτό», είπε ο Σοιγκού .
Ο Ρώσος Υπουργός τόνισε ότι «προετοιμασία για τις προκλήσεις της στρατιωτικής αποστολής που θα  κληθεί να  αντιμετωπίσει το αεροπλανοφόρο είναι «ένα σημαντικό θέμα».
Το αεροσκάφος MiG-29K είναι ένα μαχητικό ναυτικής εκδόσεως σχεδιασμένο για αεροπλανοφόρα , έχοντας σκοπό την απόκτηση εναέριας υπεροχής , καθώς και καταστροφής στόχων επιφανείας.
Σύμφωνα με τα σχέδια του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το αεροπλανοφόρο « Ναύαρχος Kuznetsov »το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα καταπλεύσει στην Μεσόγειο Θάλασσα, μαζί με ομάδα σκαφών αναλαμβάνοντας την διοίκηση του στόλου της Μεσογείου.
Η κάθοδο του ρωσικού  αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» ανακοινώθηκε  στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-TASS από  έγκυρη στρατιωτικο-διπλωματική πηγή.
Η κάθοδο  στο Αιγαίο και την Μεσόγειο του ρωσικού  αεροπλανοφόρου , συνδέεται από την Μόσχα ενδεχομένως με εξελίξεις λίαν ανησυχητικές, τόσο σε σχέση με την Συρία όσο και σε σχέση με την Τουρκία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b8%ce%b1-%ce%b6%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba.html#ixzz47uJKNwvS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου