Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σαν «Αστακός» θα εξοπλιστεί ο συριακός στρατός από την Ρωσία δια μέσου όμως της Λευκορωσίας


Σύμφωνα με γαλλική  ενημερωτική  ιστοσελίδα «Intelligence online» ο Πρέσβης της Συρίας στην Ελλάδα Bassam Abdul-Majid, στενός συνεργάτης της οικογένειας Άσαντ την 11 η Απριλίου 2016, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Λευκορωσίας Αντρέι Ravkov. Σκοπός της συναντήσεως ήταν ο στρταωτικός εξοπλισμός του συριακού στρατού με βαρέα όπλα.
Ο Bassam Abdul-Majid στο παρελθόν υπηρέτησε ως Υπουργός Εσωτερικών, και αποτελεί  ένα από τα στηρίγματα του καθεστώτος στη Δαμασκό, συζήτησε σχετικά με την προμήθεια όπλων στη Συρία με αξιωματούχο της  Λευκορωσίας, αναφέρει δημοσίευμα.
Από την αρχή της σύγκρουσης στο συριακό έδαφος το οπλοστάσιο της χώρας αυτής είχε «ανοίξει τις θύρες του»  για την παράδοση των διαφόρων τύπων στρατιωτικού εξοπλισμού προς την  Δαμασκό,  με τη διαμεσολάβηση της κρατικής εταιρείας  «Beltechexport».
Η εταιρεία αυτή , η οποία έχει αφαιρεθεί από τον κατάλογο των εταιρειών που τους έχουν  επιβληθεί δυτικές κυρώσεις από το 2011,  έχει φιλοξενήσει πολλούς υψηλόβαθμους Σύρους αξιωματούχους, ο  σημαντικότερος των οποίων ήταν  ο θείος του Μπασάρ Άσαντ,  Mohammed Mahluf.
Πρόκειται για βαρέου τύπου οπλικά συστήματα όπως άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, πολλαπλούς εκτοξευτές, ρυμουλκούμενα πυροβόλα και πολλά «άλλα».
Η Δαμασκός θέλει να εξοπλίσει τον νέο συριακό στρατό διότι πολύ απλά μετά την ολοκληρωτική  εκδίωξη των τζιχαντιστών αναμένεται νέος γύρος αντιπαράθεσης με εθνότητες που ζητούν ομοσπονδία αντί του προηγούμενου καθεστώτος.
Οι Κούρδοι , οι Τουρκμένοι και άλλοι ζητούν ένα ομοσπονδιακό συριακό κράτος στο οποίο οι ίδιοι θα έχουν «“πολιτική θέση» , κάτι που προς το παρόν αποκελείει ο Μπασάρ Αλ Άσαντ .
Έχει ακόμη πολύ δρόμο η ειρήνη στην χώρα αυτή για αυτό και οι Σύροι επιθυμούν να εξοπλιστούν «μέχρι τα δόντια», έχοντας την πικρή εμπειρία της προηγούμενης περιόδου και του πολέμους με τους ισλαμιστές αντάρτες.




πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c.html#ixzz47oLaXBzd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου