Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

Ρωσικό Mi-8 ίπταται πάνω από τη Συρία. Μειονεκτήματα έχουν διαπιστωθεί στα ελικόπτερα της Ρωσία από την επιχείρηση στην Συρία, με τις εργασίες αναβάθμισης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο διευθυντή για την εργασία στην βιομηχανία "Ρωσικά Ελικόπτερα, να σχεδιάζονται σε συνεργασία με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας. (PA/IHS Janes.com)
Ρωσικό Mi-8 ίπταται πάνω από τη Συρία. Μειονεκτήματα έχουν διαπιστωθεί στα ελικόπτερα της Ρωσία από την επιχείρηση στην Συρία, με τις εργασίες αναβάθμισης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο διευθυντή για την εργασία στην βιομηχανία «Ρωσικά Ελικόπτερα, να σχεδιάζονται σε συνεργασία με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας. (PA/IHS Janes.com)
Η Ρωσική επιχείρηση στην Συρία έχει φέρει στην επιφάνεια αρκετά μειονεκτήματα των ρωσικών ελικοπτέρων τα οποία πρέπει να διορθωθούν σύμφωνα με τον επικεφαλής παραγωγής και καινοτομίας του ομίλου «Ρωσικά Ελικόπτερα».
«Η πολεμική εμπειρία των αεροσκαφών ήταν συγκεκριμένη,» είπε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ομίλου, Αντρέι Σιμπίτοφ. «Παρά την γενική επιτυχημένη ομολογουμένως απόδοση, οι νέες προκλήσεις αποκάλυψαν τα μειονεκτήματα των ελικοπτέρων μας τα οποία πρέπει να διορθωθούν.»
Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει χάσει δύο ελικόπτερα κατά την επιχείρηση στην Συρία: ένα ελικόπτερο Mi-8 καταστράφηκε κατά την αποστολή διάσωσης των χειριστών του Su-24M που καταρρίφθηκε από την Τουρκία (η μοναδική απώλεια σταθερής πτέρυγας της Ρωσίας) και ένα Mi-28N το οποίο καταστράφηκε σε σύγκρουση τον Απρίλιο του 2016.
Αν και δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει δημοσίως τις ελλείψεις των ελικοπτέρων, ο Σιμπίτοφ είπε, «Γνωρίζουμε τι πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να κάνουμε τα ελικόπτερα μας πιο αποτελεσματικά. Έχουμε συντάξει ένα πρόγραμμα για τις βελτιώσεις που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ελικοπτέρων.» Το πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Σιμπιτοφ προέκυψαν αφότου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την βιομηχανία να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες απο την επιχείρηση στην Συρία ώστε να βελτιωθούν τα αεροσκάφη περιστροφικής και σταθερής πτέρυγας. «Η απόδοση των προηγμένων αεροσκαφών Su-30SM, Su-34 και Su-35, όπως επίσης και των ελικοπτέρων Mi-28 και Ka-52, αξίζει μεγάλους επαίνους,» είπε την 11η Μαΐου ο Πουτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης σχετικά με την ανάπτυξη του αμυντικού και βιομηχανικού τομέα που πραγματοποιήθηκε με τους Αρχηγούς του Στρατού. Πρόσθεσε, ωστόσο, οτι η ανάπτυξη του στρατιωτικού υλικού της Ρωσίας πρέπει να αναλυθεί διεξοδικά και να γίνουν βήματα που θα καθορίσουν την περαιτέρω βελτίωση των οπλικών συστημάτων και να ενισχύσουν την δυνητική επιχειρησιακή ικανότητα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από τους Αρχηγούς του Στρατού να αναφέρουν τυχόν ζητήματα που προκαλούν ανησυχία και τις πιθανές λύσεις.
Nikolai Novichkov
Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση..
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/21/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου