Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Οι ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη υπέστησαν την πρώτη απώλεια σε ενέδρα του ισλαμικού στρατού. Ετοιμάζεται εισβολή του ΝΑΤΟ


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  DEBKAfile στις 27 Απριλίου Ιταλο-βρετανική μονάδα ειδικών δυνάμεων και πεζοναυτών στο δρόμο από την πόλη Μισράτα  προς την Σύρτη, πρωτεύουσα των τρομοκρατών της Λιβύης, έπεσε σε ενέδρα από τρομοκράτες και υπέστη απώλειες, αναφέρει δημοσίευμα .
Πρόκειται για αποστολή του ΝΑΤΟ από επίλεκτους καταδρομείς από την  Ιταλία και το Ηνωμένο Βασιλείο, οι οποίοι είχαν το πρώτο τραγικό περιστατικό σύμφωνα  και με  τα δικά τους μέσα ενημέρωσης.
Το  ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Ανόβερο αποφάσισε να επιταχυνθεί η προετοιμασία για εισβολή στη χώρα αυτή , λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας  της PNS (κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης).
Υπενθυμίζεται ότι στις 22  Απριλίου περατώθηκαν οι  αντιτρομοκρατικές ασκήσεις της  1ης  Ταξιαρχίας των ιταλικών ειδικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση  Cervia, στην οποία  προσομοιώθηκαν αποβατικές κινήσεις  στα 200 χιλιόμετρα των Λιβυκών ακτών.
Ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης έχουν ήδη ξεκινήσει οι  προετοιμασίες για  επίθεση  του ΝΑΤΟ  στη Σύρτη, από την  οποία οι τζιχαντιστές πουλάνε  πετρέλαιο  σε όλη την Μεσόγειο.  Ωστόσο, ο διοικητής της ανατολικής Λιβύης, Συνταγματάρχης Khalifa Haftar ανακοίνωσε και αυτός  την απελευθέρωση της Σύρτης, ενώ  είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για  κινήσεις που εμπεριέχουν  «προσωπικό όφελος» από «τα προβλήματα της χώρας.» Επίσης Ιταλικές εφημερίδες   έχουν κατηγορήσει τα στρατεύματά του » για το κάψιμο της ιταλικής σημαίας στη Βεγγάζη.»
Η  Αιγυπτιακή εφημερίδα  «Al-Ahram Al-Arabi» αναφέρει ότι ο αποκλεισμός της πόλης θα γίνει από  τρία επίπεδα σημεία , αποκλεισμός της πόλης από τα νότια, βοήθεια από τη θάλασσα με πολεμικά σκάφη και αποκλεισμός από την στεριά .
Έτσι, όλα δείχνουν ότι η επερχόμενη μάχη για τη Σύρτη της Λιβύης θα είναι σκληρή και θανατηφόρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει  αρχικά μια κεραυνοβόλα επίθεση    από νατοϊκά αεροσκάφη βόμβες και βαρύ πυροβολικό, μόνο από ιταλικά και γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη και επιθετικά  ελικόπτερα .
Η Ιταλία πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών της από 600 σε  6000. Επίσης,  η βρετανική τράπεζα μέχρι τον Ιούνιο θα προμηθεύσει την Λιβύη με δισεκατομμύρια των νέων δηναρίων, αντί των παλαιών  χαρτονομισμάτων που χρησιμοποιούν  οι ισλαμιστές μαχητές της Λιβύης για να πωλούν  τα κοιτάσματα πετρελαίου στην παράνομη αγορά.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%cf%8d%ce%b7.html#ixzz47WFXzHaI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου