Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ SHTORA ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΛΓΕΡΙΝΟ ΑΡΜΑ T-90

Άρμα T-90 εξοπλισμένο με τον αναμεταδότη Shtora (κυκλωμένος) εντοπίστηκε στην φωτογραφία που αποδέσμευσε το Αλγερινό υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 26 Μαΐου. (Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Αλγερίας/IHS Janes)
Άρμα T-90 εξοπλισμένο με τον αναμεταδότη Shtora (κυκλωμένος) εντοπίστηκε στην φωτογραφία που αποδέσμευσε το Αλγερινό υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 26 Μαΐου. (Πηγή: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Αλγερίας/IHS Janes)
Φωτογραφία που αποδεσμεύθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Αλγερίας (MDN) την 26η Μαΐου επιβεβαιώνει ότι πλέον έχει στην υπηρεσία του άρματα μάχης T-90 εφοδιασμένα με το σύστημα αντιμέτρων Shtora.
Η φωτογραφία δείχνει τον Αρχηγό του Λαϊκού Εθνικού Στρατού Υποστράτηγο Αχμεντ Γκαιντ Σαλέχ να επιθεωρεί το 26ο Τεθωρακισμένο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην 3η Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία καλύπτει τις δυτικές περιφέρειες της Μπεχάρ και Τιντουρ στα σύνορα με το Μαρόκο και την Μαυριτανία.
Το Shtora μπορεί να προσδιοριστεί από την ύπαρξη των δυο αναμεταδοτών υπερύθρων που είναι τοποθετημένοι σε κάθε πλευρά του κυρίως όπλου του άρματος. Είναι σχεδιασμένοι για να παραποιούν τα συστήματα καθοδήγησης κάποιων τύπων καθοδηγούμενων αντιαρματικών όπλων (ATGM). Το Shtora είχε νωρίτερα εντοπιστεί μόνο σε ρωσικά άρματα πριν τον Οκτώβριο του 2015, όμως ίσως οι Συριακές δυνάμεις να χρησιμοποιούν τώρα έναν μικρό αριθμό T-90 εξοπλισμένων με το εν λόγω σύστημα.
Η Ρωσία παρέδωσε στην Αλγερία 185 T-90 κατά την διετία 2006-08 και 187 μέσα στο 2012-13, σύμφωνα με πληροφορίες που υπέβαλλε η Μόσχα στην Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για θέματα αφοπλισμού (UN-ODA).
To Shtora ίσως να έχει τοποθετηθεί μόνο στην πιο πρόσφατο πακέτο των T-90. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2015 δείχνουν άρματα T-90 να εκφορτώνονται στο λιμάνι της Οράν από εμπορικό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι Ουστ-Λούγκα της Βαλτικής Θάλασσας. Το ίδιο πλοίο πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι για δεύτερη φορά μέσα στον Μάρτιο.
ΚανέναT-90 δεν εμφανίστηκε στην Αλγερινή τηλεοπτική κάλυψη της άσκησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα κατά την πενθήμερη επίσκεψη του Στρατηγού Σαλεχ στην 3η Στρατιωτική Περιφέρεια. Η άσκηση περιελάμβανε μονάδες της 40ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με εκτενώς αναβαθμισμένα άρματα T-55, αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1, συστήματα πυροβολικού D-30 και BM-21 Grad, και συστήματα αεράμυνας που περιελάμβαναν το αυτοκινούμενο σύστημα αντιαεροπορικών πυροβόλων ZSU-23-4 Shilka και το σύγχρονο Pantsyr-S1.
Jens Kastner
Απόδοση/Μετάφραση από το «IHS Janes» για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://proelasi.org/2016/05/29/%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD-shtora-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου