Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η Τουρκία παρέδωσε άρματα μάχης στους τζιχαντιστές στην Συρία σε μια κίνηση απελπισίας για την προέλαση Κούρδων και συριακού στρατού !!


Η ισλαμική  ομάδα «Jaish αλ-Tuvar» ( «Επαναστατικός Στρατός») ανακοίνωσε σήμερα ‘‘επιχειρησιακές πληροφορίες‘‘ σχετικά με την προμήθεια  βαρέων επιθετικών όπλων της Τουρκίας στους τρομοκράτες στη Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
Δύο άρματα μάχης ( πιθανών όμως  να πρόκειται και για  τεθωρακισμένα οχήματα) ,  μεταφέρθηκαν πριν από δύο ημέρες, μέσω του περάσματος Kilis στην  φιλο-τουρκική ένωση «Στρατός του σουλτάνου Μουράτ» υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης των τζιχαντιστών .
Ωστόσο, και τα δύο αυτά άρματα μάχης θα στραφούν  εναντίον της συριακής φιλοκυβερνητικής  πολιτοφυλακής στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου στις θέσεις της ομάδας «Jaish αλ-Sunnah».
Η  κουρδική ομάδα «Jaish αλ-Tuvar» που αποτελεί μέρος του «Συνασπισμού Σύρων  Αράβων», ο οποίος συνδέει τις  εθνότητες  των Κούρδων, με τους Αράβες και τους Ασσύριους ανακοίνωσε ότι «οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας» ευρίσκονται μαζικά στο βορρά.
Επί του παρόντος, είναι σε θέση άμυνας στην περιοχή Τελ Ριφάτ, και ετοιμάζονται  να ανοίξουν  διάδρομο μέσω του οδικού άξονα Azaz-Marie για την εκκένωση του πληθυσμού των πόλεων αυτών και την  εξουδετέρωση  του ISIS   και της οργάνωσης  «Al-Nusra Front».
Στις θέσεις της  Ισλαμικής ταξιαρχίας «Jaish al-Sunnah»,   μετακινήθηκε η ‘‘δύναμη 7000‘‘ του τουρκεμνικού  στρατού, ως μέρος της φιλο-τουρκικής ένωσης  11 τρομοκρατικών ομάδων.
Οι ομάδες αυτές σχηματίστηκαν  την άνοιξη του 2015 από την τουρκική υπηρεσία  πληροφοριών   ΜΙΤ σε περιοχές της  Λατάκειας και  Ιντλίμπ. Η επίθεση τους πέρυσι απέτυχε λόγω την δυναμικής προέλασης του συριακού στρατού και του ορεινού τοπίου της περιοχής . Τώρα, όμως, η Άγκυρα χρησιμοποιεί την μεταφορά αρμάτων μάχης  για να προστατεύσει τα σημεία διέλευσης των συνόρων στη νεκρή ζώνη των 98 χιλιομέτρων.
Η ΜΙΤ ενισχύει τις  συμμορίες των ισλαμιστών, που χρησιμοποιούν ένα πολύπλοκο σύστημα διακίνησης παράνομων άγαθών , όπλων , πυρομαχικών στα ελεγχόμενα σημεία ελέγχου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αλλά η παράδοση τουρκικών αρμάτων μάχης έγινε  για πρώτη φορά. Συνήθως, η χορηγούμενη στρατιωτική βοήθεια στους ισλαμιστές αντάρτες περιορίζονταν  σε αυτόματα  όπλα, χημικά, εκρηκτικά, και είδη υλικοτεχνικής υποστήριξης (μερίδες τροφίμων και  ρουχισμό).
Η Τουρκία όμως  τώρα παρέδωσε  άρματα  μάχης  στους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία  στο σημείο ελέγχου «Akçakale« κοντά στο συνοριακό σημείο  Kilis-Azaz , το οποίο χρησιμοποιεί  παραδοσιακά για τη μεταφορά  βιομηχανικών χημικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, λόγω της εγγύτητας των σχετικών εργοστασίων  όπλων.
Η μεταφορά όπλων από την Τουρκία  στην επαρχία του Χαλεπίου, κατά κανόνα, πραγματοποιείται μέσα από ένα βολικό σημείο ελέγχου στην επαρχία Χατάι, στο οποίο έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αποθήκη  οπλοστάσιο του τουρκικού στρατού, με άμεση σύνδεση της  με το  λιμάνι της Αλεξανδρέττας, από όπου πραγματοποιείται  η παράδοση των όπλων σε τρίτες χώρες, όπως είναι η Λυβύη .
Επιπλέον, όλες οι παραδόσεις όπλων από τους Τούρκους υλοποιούνται προσεκτικά και πάντα  υπό το πρόσχημα των  τουρκικών  ανθρωπιστικών  οργανώσεων (ΙΗΗ, ÖncüNesil, Beshar, Iyilikder).
Το γεγονός ότι η Άγκυρα  έχει προχωρήσει σε ένα τόσο  απελπισμένη κίνηση με την μεταφορά αρμάτων μάχης , σημαίνει ότι η κουρδική συμμαχία προελαύνει ακάθεκτη και σαρώνει τα πάντα μαζί με τον συριακό στρατό.
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν πραγματοποιεί  μια απέλπιδα προσπάθεια να διακόψει την εκεχειρία στο Χαλέπι, την παραμονή των συνομιλιών του Βερολίνου με  τις ομάδες της αντιπολίτευσης να συνεχίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Γενεύη, και να σταματήσει την συριακή προέλαση.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/05/%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82.html#ixzz47iKIheEC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου