Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κοινή Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας - Βουλγαρίας


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρακολούθησε μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του Krasimir Karakachanov την κοινή άσκηση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας - Βουλγαρίας, μεταξύ της Ζ’ ΜΑΚ και του 2ου Τάγματος των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νότια Βουλγαρία.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, τον Αρχηγό των Ειδικών Δυνάμεων, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας που σχεδίασαν την άσκηση. 

Να συγχαρώ τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Στρατιώτες, όπως επίσης και τους πιλότους μας και τα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που πραγματοποίησαν την εξαιρετική άσκηση. 

Να ευχαριστήσω, επίσης, τις τοπικές αρχές, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους δημάρχους και τον λαό που παρακολούθησαν την άσκηση.

Όπως είπε ο κ. Υπουργός έχουμε συναντηθεί τρεις φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Να στείλουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι θα βρεθούμε ακόμα περισσότερες φορές. 

Με επίκεντρο τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ των Βαλκανίων προς τα βόρεια και με την Κύπρο, το Ισραήλ και τις χώρες του αραβικού κόσμου που είναι εναντίον της τρομοκρατίας, προς τα νότια θα δημιουργήσουμε έναν ισχυρό άξονα σταθερότητας, έναν άξονα ασφάλειας.

Είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το πολιτικό μήνυμα που στέλνουμε από κοινού είναι ότι η Ευρώπη είναι ασφαλής. Πρέπει όμως να καταλάβει και η Κεντρική Ευρώπη, ότι οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζονται στήριξη, χρειάζονται ανάπτυξη, γιατί αποτελούν την ασπίδα προστασίας όλης της Ευρώπης. 

Το τελευταίο μήνυμα είναι προς κάποιους που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια. Να γνωρίζουν ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα θα είναι το εμπόδιό τους. Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε από κοινού για την ευημερία του λαού μας, την ασφάλεια της Ευρώπης και την εξέλιξη περιοχών, όπως αυτή η ορεινή περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα, φτωχές περιοχές, που χρειάζονται τη στήριξη των μεγάλων της Ευρώπης».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΠρόσφατα ο Ν. Τραμπ είπε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες επιτυχίες. Πως καταφέρνει να έχει μεγάλο αμυντικό προϋπολογισμό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣΑν είχαμε τόσους καλούς γείτονες όσο η Βουλγαρία δεν θα χρειαζόταν να είχαμε τόσο υψηλό ποσοστό επί του προϋπολογισμού μας, αλλά δεν μας αγαπούν πολλοί γύρω από τη γειτονιά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να έχουμε έναν τόσο μεγάλο προϋπολογισμό και ιδίως μέσα σε μία αποσταθεροποιημένη ευρύτερη περιοχή παρά την οικονομική κρίση.

Αυτή τη στιγμή όμως, όπως είπε ο Πρόεδρος Τραμπ, αυτό που ζητάμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και από το ΝΑΤΟ είναι να στηρίξει τις χώρες μας, ώστε να εξελίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να τις εκσυγχρονίσουμε. Το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας και οι βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και θα εργαστούμε μαζί με τον Υπουργό για να δούμε τις συνέργειες που μπορούμε να έχουμε και στην αμυντική βιομηχανία. 

ΠΗΓΗ
http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6092-koinh-askhsh-eidikwn-dynamewn-elladas-boylgarias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου