Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


Οι άνδρες της Ισραηλινής συνοριοφυλακής εξουδετέρωσαν άμεσα τους τρεις δράστες της παρολίγον ένοπλης επίθεσης στην Ιερουσαλήμ. H ισραηλινή συνοριακή αστυνομία (IsraelBorder Police) αποτελεί παρακλάδι της ισραηλινής αστυνομίας υπεύθυνη για περιοχές πλησίον των συνόρων.
Συχνά αναφερόμενη και ως «φρουρά συνόρων», έχει ως κύρια αποστολή τα καθήκοντα ασφάλειας μεθορίου. Παράλληλα είναι επιφορτισμένη με την ενίσχυση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιβολής τάξης στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.
Το 2005 συμμετείχε στην επιχείρηση επιβολής τήρησης τάξης κατά την αποχώρηση από τη Γάζα. Κύριος τομέας επιχειρήσεων είναι η πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου πρακτικά οποιασδήποτε στρατιώτης που περιπολεί εκεί – ανά πάσα στιγμή – ουσιαστικά υπηρετεί σε τμήματα της συνοριακής αστυνομίας.
Περί το 20% του προσωπικού επί συνόλου υπηρετεί αποκλειστικά στην Ιερουσαλήμ. Επιπλέον παρέχεται ασφάλεια με εκτέλεση περιπολιών και επιχειρήσεων εφόδου και συλλήψεων υπόπτων  σε παλαιστινιακές πόλεις όπως η Ραμάλα η Ναμπλούς κ.α. Συνολικά το προσωπικό αριθμεί περί του 6.000 στρατιώτες και αξιωματικούς. Η Ισραηλινή Συνοριοφυλακή περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές μονάδες εκ των οποίων:
  1. Τη Yamam. Πρόκειται για την εθνική αντιτρομοκρατική μονάδα του Ισραήλ αποστολή της οποίας είναι η διάσωση ομήρων και 
    ο χειρισμός εκτάκτων καταστάσεων.
  2. Την Yamas. Είναι η αντιτρομοκρατική μονάδα που επιχειρεί με συγκεκαλυμμένο τρόπο και ύφος. Εκτελεί ειδικές επιχειρήσεις
    εξουδετέρωσης τρομοκρατών σε συνεργασία με την Shin Bet.
  3. Την Samag. Δύναμη άμεσης επέμβασης σε περιστατικά όπως αυτό που εξελίχθηκε σήμερα.
  4. Την Matilan. Αποστολή της είναι η συλλογή πληροοφοριών και η παρακολούθηση στόχων.


  1. ΠΗΓΗ
  2. https://www.thinknews.gr/security/israilini-didaskoun-tachia-antidrasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου