Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

«ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΡΩΣΙΚΗ ΒΑΣΗ! Στη Συρία τα προηγμένα S-400 Triumf κλειδώνοντας τον εναέριο χώρο της


Το προηγμένο S-400 Triumf εγκαταστάθηκε στην Ρωσική βάση Hmeymim κοντά στο συριακό λιμάνι της πόλης της Λαττάκειας και είναι έτοιμο να αναλάβει δράση.
Το πυραυλικό αντιαεροπορικό προηγμένο σύστημα S-400 Triumf εγκαταστάθηκε στην Ρωσική αεροπορική βάση Hmeymim στην Λαττάκεια και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή κατά της βάσης, μετέδωσε ο ιστότοπος Press TV δημοσιεύοντας και βίντεο του αεροπορικού συστήματος.
Τα Ρωσικά αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα θεωρούνται τα κορυφαία στο κόσμο και το S-400 Triumf είναι η αιχμή του δόρατος της Ρωσικής αεράμυνας. Το S-400 προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το κάθε αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους. Το S-400 μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας μαζί και τα κατασκευασμένα με την τεχνολογία «στελθ», καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων. Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων, σύμφωνα με το greek.ruvr.ru.
Εν τω μεταξύ, πολλοί απ’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς πετυχαίνονται χάρι στους νέους πυραύλους, με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το Triumf. Ο νέος αντιαεροπορικός πύραυλος βεληνεκούς 400 χιλιομέτρων προορίζεται για την προσβολή εναερίων στόχων ακόμα και έξω από την ζώνη ορατότητας των επίγειων Σταθμών κατεύθυνσης. Το μεγάλο βεληνεκές δράσης εξασφαλίζεται από την τοποθετημένη στον πύραυλο ουσιαστικά νέα κεφαλή αυτοτηλεκατεύθυνσης που λειτουργεί σε ενεργό ή ημιενεργό καθεστώς. Στην τελευταία περίπτωση το καθεστώς του πυραύλου μετά την αναρρίχησή του με εντολή από το έδαφος μετατρέπεται σε καθεστώς αναζήτησης και αποκαλύπτωντας τον στόχο, κατευθύνεται εναντίον του αυτοτελώς. Σε έναν εκτοξευτήρα του S-400 μπορούν να τοποθετηθούν 4 τέτοιοι πύραυλοι.
Με δυό λόγια το Triumf, κατά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, όχι μόνο δεν έχει ανάλογά του στον κόσμο, αλλά και υπερέχει ένα κεφάλι όλα τα υφιστάμενα δείγματα τέτοιου είδους εξοπλισμών. Με τέτοια συστήματα ακριβώς εφοδιάζονται σήμερα οι ρωσικές Αντιαεροπορικές Δυνάμεις και μόνο μετά τον ολοκληρωτικό εξοπλισμό τους τα συστήματα Triumf θα αρχίσουν να στέλνονται στους Στρατούς άλλων χωρών.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/02/%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81.html#ixzz3zEadGnnu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου