Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η νέα στολή του Βρετανικού Στρατού για κατοικημένες περιοχές

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μελετά να χορηγήσει σε όλους τους στρατιώτες τη νέα στολή “Αστικό Πρότυπο” (UP) σε διάφορους χρωματισμούς αναλόγως το περιβάλλον που βρίσκονται οι στρατιώτες: ρουχισμό με σχήματα τούβλων, πετρών ή πολύχρωμων λίθων, εξοπλισμό και αλεξίσφαιρο. Την είδηση μετέδωσε τον Απρίλιο το ForcesTV.
Το θέατρο επιχειρήσεων αλλάζει και το Υπ.Αμ. αναγκάζεται τελικά να ακολουθήσει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των στρατιωτών.
Αναπτύχθηκε με μυστικότητα μαζί με κάποιους από τους μεγαλύτερους οικοδόμους και σχεδιαστές σπιτιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η παραλλαγή UP έχει σχεδιαστεί για να παρέχει το πλεονέκτημα στους βρετανούς στρατιώτες κατά τις μάχες σε κατοικημένες περιοχές όπως οι ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πηγή είπε στο Force News ότι η UP έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από τους στρατιώτες που εκπαιδεύονται στο αστικό περιβάλλον στο Λονδίνο, Εδιμβούργο και Σλaου.
Τα πρότυπα “πετρά” και “πολύχρωμοι λίθοι” δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα, μόνο μια εικόνα του “τούβλου” έχει διαρρεύσει. Πιστεύεται ότι έχει τραβηχθεί στο στρατόπεδο των Greenland στο πεδίο ασκήσεων του Σαλίσμπουρι το 2016 κατά την άκρως απόρρητη άσκηση “Μπλε Ατσαλι”.

 Η στολή μάχης πολλαπλών εδαφών (MTP) έχει σχεδιαστεί για να συγχωνεύεται με τα διάφορα περιβάλλοντα του Αφγανιστάν όπως τα δασώδη, ζούγκλες, αστικά, αγροτικά, λιβάδια και τα πετρώδη εδάφη. Αυτή η αλλαγή στο πρότυπο της βρετανικής παραλλαγής είναι η πρώτη μετά από 40 χρόνια.
Περισσότερος ατομικός εξοπλισμός
Το τελευταίο σχέδιο παραλλαγής (2010) αναπτύχθηκε μετά από τις εκτεταμένες δόκιμες εργαστηριού και αξιολογήσεις στο πεδίο, οι οποίες περιελάμβαναν εναέριες και επιστημονικές φωτογραφίσεις για την παροχή των κατάλληλων χρωμάτων και φωτεινότητας της νέας στολής.
Ο σχεδιασμός μέσω υπολογιστή χρησιμοποιήθηκε για τα περιβάλλοντα της ερήμου και του Αφγανιστάν. Η στολή μάχης πολλαπλών εδαφών (MTP) εισήχθη σταδιακά σε όλα τα σώματα και συντάγματα του Βρετανικού Στρατού που εδρεύουν σε όλον τον κόσμο και αντικατέστησε την προηγούμενη στολή Combat 95.
Ιματισμός για επιχειρήσεις – Το μαύρο σακίδιο
Οι στρατιώτες που εκστρατεύουν στις επιχειρήσεις παραλαμβάνουν τη συλλογή “Μαύρο Σακίδιο” το οποίο περιεχέι τεμάχια όπως το αντι-μικροβιακό σώβρακο, σχεδιασμένο να φοριέται για πολλές ήμερες μονομιάς, πυρίμαχα ρούχα, για την εργασία μέσα σε οχήματά, συστήματα ύπνου, εξοπλισμό μεταφοράς φορτίου και το αλεξίσφαιρο Osprey.
Σύστημα Προσωπικού Ιματισμού
Τα στρατεύματα που εκστρατεύουν στο Αφγανιστάν επωφελούνται και από άλλες βελτιώσεις στο πλαίσιο του νέου “Συστήματος Προσωπικού Ιματισμού” – μια ανθεκτικότερη, πιο άνετη και αποτελεσματική στολή μάχης που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε αρκετά διαφορετικά περιβάλλοντα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.
Όπως η προστασία πυελικής περιοχής, τα άλλα νέα υλικά περιλαμβάνουν ένα T-Shirt, θερμική φανέλα και αντιανεμικό θερμικό χιτώνιο, το οποίο εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στην τεχνολογία υλικών για να προσφέρει θερμομόνωση και αντιιδρωτικές ανέσεις.
Στα εξωτερικά στρωματά της MTP, τα κουμπιά έχουν αντικατασταθεί με βελκρο για μεγαλύτερη άνεση κάτω από το αλεξίσφαιρο.
Επιπρόσθετα πλαίσια μειώνουν την φθορά και τα θυλάκια (τσέπες) είναι έτσι τοποθετημένα ωστε να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά ακόμα και όταν οι στρατιώτες φοράνε αλεξίσφαιρο.
Προσωπικός Εξοπλισμός Μεταφοράς Φορτίου (PLCE)
Η PLCE είναι το υφιστάμενο τακτικό σύστημα εξάρτυσης του Βρετανικού Στρατού. Η εξάρτυση αποτελείται από μια ζώνη, υποζύγιο (ιμάντες πρόσδεσης ώμων) και αριθμό θηκών. Με την εξάρτυση PLCE συνδέεται μια σειρά άλλων παρόμοιων εξοπλισμών μεταφοράς φορτίων και σακιδίων. Ο σκοπός της PLCE είναι να μεταφέρει ό,τι χρειάζεται ο στρατιώτης για να πολεμήσει 48 ώρες.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται πυρομαχικά/φορείς οπλισμού, σκαπανικό εργαλείο, ξιφολόγχη, φαγητό και νερό (και ένα μέσο μαγειρέματος), εξοπλισμός προστασίας και επικοινωνιών. Οι στρατιώτες πολύ συχνά μεταφέρουν και άλλα τεμάχια όπως αδιάβροχο και δεύτερα περιπόδια.
Αδιάβροχα περιπόδια (κάλτσες)
Οι στρατιώτες στο Αφγανιστάν έχουν εφοδιαστεί με καινοτόμες αντιβακτηριδιακές κάλτσες – οι οποίες είναι τελείως αδιάβροχες. Οι κάλτσες με μήκος μέχρι το γόνατο βοηθούν τους στρατιώτες να διατηρούν τα πόδια τους στεγνά όταν διασχίζουν ορύγματα και ρέματα. Για τα διατηρήσουν την καλή υγιεινή των ποδιών, έχουν αντί-μικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στον ιατρικό ιματισμό. Είναι επίσης καλύτερες από τις συμβατικές κάλτσες, διατηρώντας τα ποδιά ζεστά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Απόδοση/Μετάφραση από το Soldier Of Fortune για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/05/12/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου