Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησαν οι δοκιμές κατασκευαστή του Ka-52 Alligator στη Ρωσική Άπω Ανατολή



Ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator. (ruforces/Flickr)
Οι αεροπορικές δοκιμές των ρώσικων παντός καιρού αναγνωριστικών και επιθετικών ελικοπτέρων Kamov Ka-52 Alligator, που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο των κρατικών αμυντικών προμηθειών του 2016, έχουν αρχίσει στην αεροπορική βιομηχανία Αρσενιεβ (Progress AAC, μια θυγατρική της κοινοπραξίας Ρωσικά Ελικόπτερα Εκμεταλλεύσεις).
Η Progress ACC έχει ως έδρα την πόλη Αρσενιέβ στην περιφέρεια Πριμόρσκι στην Ρωσική Άπω Ανατολή. Σε συντονισμό με την αποστολή, τα στρατιωτικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν βασικούς αεροπορικούς ελιγμούς διάρκειας μιας ώρας, μετέδωσε την Τετάρτη η υπηρεσία τύπου της βιομηχανίας.
“Η αεροπορική δοκιμή ενός Alligator διήρκεσε περίπου μια ώρα κατά μέσο όρο. Τα ελικόπτερα πραγματοποίησαν τους βασικούς αεροπορικούς ελιγμούς: Αιώρηση, περιστροφή, άνοδο και άλλους στο πλαίσιο του προγράμματος δοκιμής,” ανέφερε η ανακοίνωση.
Επιπλέον, τα Alligator μπορούν να εκτελέσουν ακροβατικούς ελιγμούς: Το ομόκεντρο σύστημα στροφείων και ο ικανός έλεγχος της πρόνευσης του ελικοπτέρου το επιτρέπει να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά τέτοιους εναέριους ελιγμούς όπως την χαμηλή στροφή και την κυκλική πορεία, όπως επίσης και το σλάλομ.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Progress επιδιώκει το 2018 να ενισχύσει την παραγωγή των πολιτικών και στρατιωτικών ελικοπτέρων. Έτσι, η βιομηχανία προγραμματίζει να επιταχύνει την παραγωγή της ναυτικής έκδοσης του Ka-52, ενός νέου πολιτικού πολλαπλών χρήσεων ελικοπτέρου Ka-62 και του ανιχνευτικού επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52, μεταξύ των άλλων και την εξαγωγή τους.
Έχει προγραμματιστεί να δαπανηθούν περισσότερα απο 1,5 δισεκατομμύρια Ρούβλια το 2016 για τον εκσυχρονισμό της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου αεροσκαφών. Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί η αεροπορική βάση του, η οποία θα ενισχύσει την ασφάλεια των αεροπορικών δοκιμών και θα επιτρέψει στα πληρώματα των ελικοπτέρων να εκπαιδεύονται στην βάση της βιομηχανίας.

Απόδοση/Μετάφραση από το Tass.ru για την «Προέλαση.»
ΠΗΓΗ
 https://limitofadvance.wordpress.com/2016/03/11/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%84%CE%BF/#more-38391

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου