Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων προγόνων μου!


Πριν από πολλά χρόνια, όταν πήγαινα σχολείο, είχα έναν καθηγητή φιλόλογο που ήταν ιδιαίτερα κοντός. Το «κουσούρι» αυτό όπως το αντιλαμβανόταν ο ίδιος, πιθανότατα ήταν η αιτία που κατέφευγε σε ενοχλητικές ενέργειες και κυνικές απόψεις που τον εμφάνιζαν αντιπαθητικό, στα μάτια όχι μόνο των μαθητών αλλά και των συναδέλφων του.
Ο κύριος λοιπόν αυτός απέπνεε μια πλαστή αυτοπεποίθηση που έτεινε στην αλαζονεία όταν είχε απέναντί του μαθητές. Κατέχοντας εξουσία ως καθηγητής, δυσανάλογη του παιδαγωγικού του υποβάθρου, ειρωνευόταν, ενίοτε χλεύαζε και πολλές φορές προκαλούσε, όσους θεωρούσε …ψηλότερους απ’ αυτόν! Είτε σωματικά είτε πνευματικά. Το σκοτεινό μυαλό του «εξοφλούσε» παράλληλα, ένα μέρος της κακοποίησης που πιθανότατα υπέστη στην παιδική του ηλικία αφού οι άνθρωποι και ιδίως τα παιδιά, δύσκολα αποδέχονται μια εξόφθαλμη ιδιαιτερότητα. Ο ίδιος άνθρωπος όμως όταν είχε απέναντί του κάποιον προϊστάμενο, εκτελούσε πειθήνια τις εντολές και αποδεχόταν δουλικά όλες τις προσβολές του.
Μια μέρα λοιπόν το τμήμα μου είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από ένα προσβλητικό σχόλιο που εκτόξευσε αδιακρίτως προς όλους. Αυτός, παρόλο που αντιλήφθηκε την ενόχληση αντί να ζητήσει συγγνώμη, κατέφυγε στην …επιστήμη, εξοργίζοντας τους πάντες ακόμη περισσότερο! Βρήκε ευκαιρία, να μας καθοδηγήσει ως σωστός …παιδαγωγός, συμβουλεύοντάς μας το αμίμητο, «αν δεν μπορείτε να είστε συμπαθείς, να είστε τουλάχιστον αντιπαθείς, αρκεί να μην περνάτε απαρατήρητοι»!
Δυστυχώς, πιστεύω πως ο νυν Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ταλανίζεται από παρόμοιο σύμπλεγμα! Όχι, δεν είναι σωματικά κοντός! Πνευματικά όμως απεδείχθη ελάχιστος παρά την αναμφισβήτητη … επιστημονική του κατάρτιση! Μπορεί, να μην ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές στη Νομική αλλά αυτό προφανώς του εξασφάλισε απεριόριστο, ελεύθερο χρόνο. Κι επειδή «ο χρόνος είναι χρήμα», αποφάσισε να βελτιώσει τις …ιστορικές του γνώσεις. Όχι βέβαια στα πάντα αφού η κομματική του δράση προείχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ «όφειλε» απέναντι στην Ιστορία (αυτή την ενοχλητική), να συγκροτήσει την πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση! Αρκούσε λοιπόν να μάθει τόσα ώστε να γίνει αντιπαθής αφού δεν μπορούσε, να είναι συμπαθής!
Για να καταφέρει λοιπόν ένας τιποτένιος, απαίδευτος κοινωνικά άνθρωπος, να γίνει μισητός, δεν χρειάζεται κόπο. Αρκεί, να προσποιηθεί τον …επιστήμονα και να είναι έτοιμος, να παίξει οποιονδήποτε ρόλο, στα πλαίσια της προώθησης, μιας ισοπεδωμένης πνευματικά, παγκόσμιας κοινωνίας. Που θα κινείται με κεντρικό «όραμα», την με κάθε μέσο δημοσιότητα και το δόγμα, του άφρονος πλουσίου του Ευαγγελίου, «φάε, πιες και γλέντησε» και βασική προϋπόθεση κοσμικής αναγνώρισης, την ηθική ισοπέδωση.
Αποκτώντας λοιπόν εξουσία ο συγκεκριμένος Υπουργός, δεν έχασε δευτερόλεπτο. Το καθήκον τον καλούσε, να μοιραστεί τις …γνώσεις του και να αποκαταστήσει την …επιστημονική αλήθεια! Μόλις του δόθηκε κατάλληλο βήμα (Star και Enikos για να μην ξεχνιόμαστε), ξέροντας πως θα ενοχλήσει και θέλοντας να προκαλέσει, βεβηλώνοντας βάναυσα την ιστορική μνήμη, αποκάλεσε «εθνοκάθαρση», την ψηφισμένη από την Βουλή (1994) και αναγνωρισμένη διεθνώς (2007) γενοκτονία των Ποντίων!
Ρωτώ τον κ. Φίλη και ως Υπουργό και ως …επιστήμονα. Την ώρα που η χώρα υποδουλώθηκε στους ξένους, που συζητιέται το κρίσιμο ζήτημα, της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, την ώρα που συμβαίνουν τόσες φοβερές οικονομικές επιθέσεις εναντίον των κατοίκων της, αυτός βρήκε τη στιγμή, να αποκαταστήσει την επιστημονική «αλήθεια»; Μήπως είναι ένας ωφέλιμος αποπροσανατολισμός; Αφού όλως τυχαίως, την ίδια μέρα που (ξανα)υπογράφονταν «σημεία και τέρατα» από τους «σωτήρες» του Έθνους μας, η συζήτηση που κυριαρχεί παντού, αφορά την επιστημονικότητα ή μη, των απόψεων του Υπουργού ενώ έξω από τη Βουλή γίνονται επεισόδια από απολύτως δικαιολογημένα, εξοργισμένους Ποντίους.
Γιατί όμως επέλεξαν κάποιοι πως πρέπει να θιγούν οι Πόντιοι; Μα επειδή μέσα από αμέτρητους πολιτιστικούς συλλόγους, διατηρούν ατόφια την εθνική τους συνείδηση, ψηλά τη θρησκευτική τους πίστη, το οικογενειακό δέσιμο και την αστείρευτη πολιτιστική τους παράδοση. Ανάμεσα στους ούτως ή άλλως «μισητούς» Έλληνες, οι Πόντιοι παραμένουν αταλάντευτοι, σε εκείνες τις αρχές και τις αξίες που ενοχλούν κι εμποδίζουν αφάνταστα, το θολό «όραμα» της Παγκοσμιοποίησης που μια διεστραμμένη ελίτ προσπαθεί, να επιβάλει δια της βίας, στρατιωτικής και οικονομικής, σε όλους τους λαούς της γης.
Όμως ο κ. Υπουργός που ανέλαβε την ευθύνη, να προσβάλει τόσο πολλούς, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, είναι ο καημένος πολύ «κοντός»! Ελάχιστος είναι, μπροστά στη δημιουργικότητα και την παλληκαριά, των Ποντίων παππούδων και γιαγιάδων μας που μεγαλούργησαν στον Πόντο ενώ επιβίωσαν και στη σημερινή Ελλάδα. Αυτός μάλλον τα βρήκε έτοιμα και δεν δοκιμάστηκε ιδιαίτερα στη ζωή του αφού το μόνο που κατάφερε ήταν, να γίνει δημοσιογράφος (στην Ελλάδα συνήθως αποτελεί προσβολή) και τελικά διευθυντής, μιας μικρής, κομματικής φυλλάδας που «Κύριος οίδε» πώς επιβίωνε τόσα χρόνια χωρίς σοβαρές πωλήσεις!
Α, ναι! Συγνώμη! Η παραπάνω επαγγελματική …αποτυχία του κ. Φίλη, υπήρξε αφορμή, στην σημερινή Ελλάδα του τίποτα, να επιβραβευτεί με Υπουργικό θώκο. Νομίζοντας πως τα κατάφερε, επιδεικνύει περισσή αλαζονεία! Δείτε και την θρασύτατη δήλωση – πρόκληση περί «πενταροδεκάρων» για το ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο εγωισμός και η δημοσιότητα τυφλώνουν, τόσο τον κ. Φίλη όσο και τους «ατυχείς» υπόλοιπους Υπουργούς που δεν αντιλαμβάνονται οι καημένοι πως ο συγκεκριμένος τίτλος σήμερα, δεν περιποιεί τιμή στους κατόχους του. Ατίμωση και κατάντια αποτελεί γι αυτούς που σήμερα είναι Υπουργοί, σε μια χρονική περίοδο, κατά την οποία τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων, του ηρωικού αυτού τόπου.
Προσωπικά, η παιδική μου ηλικία στιγματίστηκε από τις ιστορίες θρίλερ, της γιαγιάς μου της Μαρίας. Απ’ τους λίγους που γλύτωσε την …εθνοκάθαρση όπως την αποκαλεί ο σπουδαίος …επιστήμονας, κ. Φίλης. Μια από τις αδελφές της ευτυχώς γλύτωσε και κατέφυγε στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα υπόλοιπα αδέλφια της όμως δεν τα κατάφεραν ενώ αρκετοί συγγενείς της βασανίστηκαν και πέθαναν μπροστά στα παιδικά της τότε μάτια.
Οι «καλοκάγαθοι γείτονες», των οποίων την υποκουλτούρα υφιστάμεθα κατά κόρο τα τελευταία χρόνια μέσω των αμέτρητων Τουρκικών σειρών, έσφαζαν, βίαζαν, έκλεβαν και σκότωναν, όσους μπορούσαν περισσότερους. Τι διαφορετικό εκφράζεται με τη γενοκτονία, κ. Φίλη; Ο όρος «γενοκτονία» αιτιολογείται από την πρόθεση των εμπνευστών της και όχι από το αποτέλεσμα, άθλιε «επιστήμονα»! Το ότι επέζησαν τελικά κάποιοι, δεν μετατρέπει τη μαζική σφαγή 353.000 Ποντίων σε εθνοκάθαρση αφού συνέβη απλώς επειδή δεν προλάβαιναν, να τους σφάξουν όλους. Αν ίσχυε αυτό που εντελώς αντιεπιστημονικά ισχυρίζεται ο κ. Φίλης, καμμία άλλη γενοκτονία ούτε το Ολοκαύτωμα υπήρξαν ποτέ αφού τελικά κάποιοι …επέζησαν!
Παρεμπιπτόντως, δεν θα τον καθαιρέσετε κ. Τσίπρα όπως σωστά πράξατε εν μια νυκτί με τον κ. Δημήτρη Καμένο που έθιξε το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; Όπως είμαι σίγουρος επίσης πως θα κάνατε αν κάποιος τολμούσε να θίξει την τάξη των ομοφυλοφίλων ή την πίστη άλλων μεταναστών. Κύριε (Πάνε) Καμένε; Οι κόκκινες γραμμές σας τι απέγιναν; Ξεθώριασαν πολύ! Κινδυνεύετε πλέον με αχρωματοψία! Τι κρίμα που άρκεσε το δέλεαρ μιας Υπουργικής θέσης για να κάνατε «γαργάρα» τα πάντα. Αν δεν το καταλάβατε, η Ιστορία ήδη σας κατέγραψε με τα πλέον μελανότερα των χρωμάτων. Κι αν βάλουν φωτογραφία στη βιογραφία σας, δυστυχώς θα είναι «στα τέσσερα»! Θυμάστε την σχετική σας δήλωσή ή υπέστη …έντιμο συμβιβασμό;
Πίκρα και απογοήτευση με κυριεύει επειδή η γενιά, των σημερινών πενηντάρηδων, στην οποία ανήκω προσωπικά, κάτι δεν έκανε καλά. Αισθάνομαι τύψεις απέναντι και στα παιδιά και στους προγόνους μας. Όλοι έχουμε ευθύνες που το επιτρέψαμε να συμβεί. Καταντήσαμε, να μας κυβερνούν κάτι περίεργοι τύποι σαν τον κ. Φίλη (αμέτρητοι είναι σαν κι αυτόν απ’ όλες τις παρατάξεις) που προκαλούν ανενδοίαστα την ιστορική μας μνήμη ενώ δεν σέβονται τους προγόνους ούτε καν κάποιων ψηφοφόρων τους. Να μας κατευθύνουν δημοσιογράφοι, τύπου Πρετεντέρη, Μπάμπη και τόσων άλλων, επίσης άκαμπτων «υπηρετών», του θολού οράματος της Παγκοσμιοποίησης. Να μας διασκεδάζουν «καλλιτέχνες», τύπου «Ελληνοφρένειας» κι άλλων παρομοίων τηλεοπτικών εμεσμάτων που σε κάθε εκπομπή τους χλευάζουν είτε Ορθοδόξους Ιερείς είτε τα σύμβολα της Πίστης μας είτε και τα δύο μαζί, στο όνομα μιας παντελώς κακόγουστης σάτιρας!
Οι συντελεστές, της παραπάνω «σατιρικής» εκπομπής, αυτολογοκρίνονται μόνο όταν πρόκειται, να σατιρίσουν την πίστη πολιτών, άλλων θρησκευμάτων. Αν ποτέ παρασυρθούν από το διεστραμμένο «δημιουργικό» τους οίστρο και περάσει από το μυαλό τους, η ιδέα να το πράξουν, αμέσως το βουλώνουν, ενθυμούμενοι την «προοδευτική» τους κουλτούρα που επιβάλλει «σεβασμό στο αντίθετο»! Στην πραγματικότητα όμως τα «παλληκάρια της φακής», οι αδέσμευτοι αυτοί «καλλιτέχνες» αναλογίζονται τι θα συμβεί αν σατιρίσουν Μουσουλμάνους (βλέπε Γαλλία) ή τολμήσουν, να αγγίξουν Εβραίους (βλέπε Καμένος)!
Κι ενώ οι παραπάνω αντιδρούν σφοδρά είτε βιαίως είτε με μαζικές διαμαρτυρίες, εμείς …άρχοντες! Σεβασμός στην ελευθερία του Τύπου και της σάτιρας όταν βλασφημείται η Πίστη μας αφού «εμείς τον Χριστό τον έχουμε στην καρδιά μας»! Δυστυχώς όμως ούτε Χριστός απέμεινε στην καρδιά, μεγάλης μερίδας συμπολιτών ούτε τίποτε άλλο ιερό. Σκοτείνιασε η ψυχή αρκετών Ελλήνων και δεν αντιδρούν πια πουθενά. Κι αν κάποιος αντιδράσει όπως επιβάλλει η Πίστη μας, οι υπόλοιποι τον κρίνουν ως υπερβολικό ή γραφικό! Και γι αυτό ντρέπομαι! «Άλλαξε κανάλι» σε δασκαλεύουν οι γύρω αν θιχτείς που βλασφημούν την Πίστη σου! «Πολύ ευαίσθητος είσαι», σε περιπαίζουν κάποιοι άλλοι. «Κλείσε την τηλεόραση» σε προτρέπουν μερικοί θεοσεβείς, εκ των οποίων αρκετοί παρακολουθούν παρόμοιες βλασφημίες σε άθλιες ιστοσελίδες του Ίντερνετ και τις αναπαράγουν μετά για να τις …κατακεραυνώνουν με αυστηρότητα!
Παππού Δημήτρη και Στέφανε, γιαγιά Ελένη και κυρίως γιαγιά Μαρία που σε γνώρισα καλά και χάραξες στην ψυχή μου, αρχές και αξίες, ζητώ συγγνώμη που είμαι αδύναμος, να αντιδράσω αποτελεσματικά, στον Αρμαγεδδώνα αυτό της σήψης. Που παραμένω απαθής ενώ ξεπουλήθηκε η Πατρίδα μου, απαξιώνεται η Θρησκεία και χλευάζεται η Πίστη μου ενώ υποβαθμίζονται και οι αρχές, με τις οποίες μεγάλωσα.
Ας είναι αιωνία η μνήμη, των Ποντίων προγόνων μας είτε πέθαναν σε γενοκτονία είτε σε «εθνοκάθαρση». Όσο για τον κ. Φίλη που όταν στριμώχτηκε, δήλωσε πως «σέβεται τον πόνο και τις θυσίες των Ποντίων», του απαντώ πως για να καταλάβεις τον πόνο κάποιου, πρέπει να τον νιώσεις. Για να τον νιώσεις, πρέπει να μπεις στη θέση του. Κι αυτό είναι αδύνατο για κάποιον βολεμένο που κατάντησε Υπουργός επειδή το μόνο διαφορετικό που μπορούσε να κάνει, ήταν να διευθύνει μια κομματική εφημερίδα. Για τον συγκεκριμένο δε Υπουργό προβλέπω πως ο επόμενος ανασχηματισμός όποτε κι αν επισυμβεί, θα αποτελέσει το τέλος, της πολιτικής του καριέρας ως αποτέλεσμα …«Υπουργοκάθαρσης».
Ας με συγχωρήσει ο Υπουργός αν ο παραπάνω όρος δεν στέκεται …επιστημονικά αφού πολλοί, έστω κι απ’ αυτούς τους σημερινούς Υπουργούς, ντρέπονται ήδη που τον έχουν δίπλα τους. Αν ζούσε δε σήμερα η γιαγιά μου, θα σχολίαζε την παραπάνω αντίδρασή του, με τη φράση «ο σκύλον έλειξεν τα κατσία’ τ»! Που σημαίνει σε απλή απόδοση, «τον φτύνουν κι αυτός νομίζει ότι βρέχει»!
Δημήτρης


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3.html#ixzz3qjNd5aCx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου