Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο στόλος υποβρυχίων των χωρών της Ευρώπης

Submarines-of-Europe
Πληροφοριογράφημα όπου παρουσιάζει όλα τα υποβρύχια που διαθέτουν οι χώρες της Ευρώπης. (Naval_Graphics)
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιους τύπους υποβρυχίων διαθέτουν οι ευρωπαϊκές χώρες; Εδώ είναι η απάντηση:
Τα σύγχρονα υποβρύχια χρησιμοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος απόστολων: για την επίθεση ή προστασία αεροπλανοφόρων [καθώς, για αυτή την περίπτωση, υποβρύχια συμμετέχουν στις Ομάδες Κρούσης Αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ)], την προάσπιση των χωρικών υδάτων, την επίθεση πολεμικών ή εμπορικών πλοίων, την πραγματοποίηση ενός ναυτικού αποκλεισμού, τη συλλογή πληροφοριών (απευθείας ή με την χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων), την αποδέσμευση προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων όπως επίσης και την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων πλεύσης (κρουζ) ακόμη και με καθοδηγούμενη σκόπευση με τη βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών σε ένα πολεμικό σενάριο με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα.
Όλα τα πιο σύγχρονα ναυτικά χρησιμοποιούν μια δύναμη υποβρυχίων για έναν ή περισσότερους από τους προαναφερόμενους λόγους και στην περίπτωση που αναρωτιέστε τον τύπο/κλάση και τον αριθμό των πυρηνοκίνητων ή συμβατικών υποβρυχίων που είναι σε υπηρεσία με τις Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες, το πληροφοριογράφημα (infographic) που εκπονήθηκε από το @Naval_Graphics, είναι αυτό που ψάχνατε.
Το διάγραμμα δείχνει επίσης την ισχύ των Ρωσικών στόλων της Βόρειας, Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας. Είναι ενδιαφέρον, ότι τουλάχιστον ένα στρατηγικό βαλλιστικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borei έχει αναπτυχθεί στο Ευρωπαϊκό θέατρο.
Τα υποβρύχια Borei θα αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού από το 2025-2030, αντικαθιστώντας τους διάφορους άλλους τύπους υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων Typhoon.
Κάθε υποβρύχιο κλάσης Borei θα είναι σε θέση να μεταφέρει 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) Bulava, ο κάθε ένας έχει εμβέλεια έως 11000 χιλιόμετρα και μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.
Τα ρωσικά υποβρύχια συχνά επιχειρούν πολύ κοντά στα χωρικά ύδατα χωρών της βορείου Ευρώπης όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας να πασχίζουν για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση τους.
Στο πρόσφατο παρελθόν, μετά από ασυνήθιστη ναυτική δραστηριότητα κοντά σε τοποθεσίες υποθαλάσσιων καλωδίων, υπήρξαν ανησυχίες ότι υποβρύχια του Ρωσικού Ναυτικού θα μπορούσαν να επιτεθούν σε κρίσιμες γραμμές επικοινωνιών του διαδικτύου σε μελλοντικά σενάρια πολέμου.
Submarines-of-Europe
Απόδοση/Μετάφραση απο το theaviationist.com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
https://limitofadvance.wordpress.com/2015/11/24/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CF%81%CF%85%CF%87%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/#more-35193

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου