Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ρωσία: Το τυφέκιο εφόδου AK-12 ολοκλήρωσε τις δοκιμές πεδίου

Ηεπιχείρηση Καλάσνικοφ ανάφερε ότι το τυφέκιο εφόδου AK-12 των 5,45mm ολοκλήρωσε όλες τις στρατιωτικές δοκιμές πεδίου.
Οι στρατιωτικές δοκιμές πεδίου επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με βιομηχανία, ότι το όπλο πληροί όλες τις σχεδιαστικές και επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτη η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο για την αποδοχή του AK-12 ως το βασικό ατομικό τυφέκιο του ρωσικού συστήματος μελλοντικού στρατιώτη Ratnik (Πολεμιστής).
Με θαλάμη των 5,45Χ39mm, το νέο τυφέκιο εφόδου είναι ένα από τα εννιά όπλα που αναπτύχθηκε για το πρόγραμμα Ratnik, το οποίο επίσης περιλαμβάνει ένα τυφέκιο εφόδου των 7,62X39mm και δεκάδες τεμάχια εξοπλισμού μάχης.
Η ανάπτυξη του AK-12 ξεκίνησε το 2011 ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία από την επιχείρηση Καλάσνικοφ (πρώην Ισζμάς).
Βασιζόμενο στο AK-200, τα πρωτότυπα του AK-12 παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2012. Ενώ η πρώτη γενιά των AK-12 με βελτιωμένη εργονομία ολοκλήρωσε τις δοκιμές, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απαίτησαν νέες σχεδιαστικές αλλαγές και ανέμεναν το τυφέκιο να είναι πιο φτηνό κατά την κατασκευή του. Ως αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του τυφεκίου AK-12 5,45mm, βασιζόμενη στο AK-400, με μια πιο απλοποιημένη σχεδίαση.
Ομαδοποιήθηκε με το τυφέκιο εφόδου AK-15 με θαλάμη των 7,62Χ39mm και το ελαφρύ όπλο υποστήριξης RPK-16 των 5,45mm.
Παράλληλα με την ανάπτυξη των AK-12 και AK-15 για τους στρατιώτες που ειναι εξοπλισμένοι με το σύστημα Ratnik, η επιχείρηση Καλάσνικοφ αναπτύσσει επίσης το πακέτο αναβάθμισης του τυφεκίου AK-74. Αυτό περιλαμβάνει ένα αναδιπλούμενο και τηλεσκοπικό κοντάκιο, κάλυμμα πιστολοειδούς λαβής, χειροφυλακτήρα με ράγες Picatinny και έναν πιο εργονομικό επιλογέα βολής και χειρολαβή.
Remigiusz Wilk
Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.
ΠΗΓΗ
http://www.proelasi.org/2017/07/05/ak-12-assault-rifle-passes-field-tests/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου