Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

OΙ 15 ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (PHOTOS)


Με τις τρομοκρατικές επιθέσεις να αυξάνονται μήνα με το μήνα σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και όχι μόνο, φαίνεται ακόμα πιο αναγκαίο να υπάρχουν δομές ασφάλειας υψηλής ποιότητας από ανθρώπους που δεν διστάζουν να θυσιάσουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Ποιες είναι όμως οι καλύτερα εκπαιδευμένες ειδικές δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οποιαδήποτε απειλή; 
Συγκροτήσαμε τις καλύτερες 15 και σας τις παρουσιάζουμε. Ξεκινάμε:
15. Οι ειδικές δυνάμεις της Ταϊβάν
Το 2013 η κυβέρνηση της Ταϊβάν αποκάλυψε τις ειδικές στολές που θα φορούσαν τα επίλεκτα σώματα ασφαλείας για να προστατεύονται από κάθε είδους απειλή. Αποτελούνται από ολόσωμη μαύρη φόρμα και μάσκες ειδικά κατασκευασμένες για να προστατεύουν από σφαίρες όλο το κεφάλι.
14. Scout Ranger Regiment
Είναι η επίλεκτη ομάδα των Φιλιππίνων, ειδικευμένη σε μάχες μέσα στη ζούγκλα , επιδρομές και σαμποτάζ.
13. Joint Task Force 2
Ειδικές δυνάμεις του Καναδά που δημιουργήθηκαν το 1993. Άκρα μυστικότητα καλύπτει τις δραστηριότητές της.
12. Sayeret Matkal
Είναι οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις, καλά εκπαιδευμένες να αποκρούουν τρομοκρατικές απειλές στα εδάφη τους και περνούν από 19μηνη σκληρή εκπαίδευση.
11. Groupe D’Intervention De La Gendarmerie Nationale
Συστάθηκε σε σώμα το 1977 στη Γαλλία και θεωρείται ένα από τα πιο φονικά του είδους του, αφού τα μέλη του έχουν γαλουχηθεί με το δόγμα «δίνω τη ζωή μου για να σώσω το έθνος από κάθε απειλή». Εκεί περνά μόλις το 7-8% των υποψηφίων.
10. Special Services Group
Είναι μια από τις πολυπληθέστερες ειδικές δυνάμεις στον κόσμο με 700 άτομα προσωπικό και ανήκει στο Πακιστάν. Για να μπει κανείς εδώ πρέπει να έχει τουλάχιστον διετή εμπειρία στον στρατό και στη συνέχεια περνά από 9μηνη σκληρή εκπαίδευση, με ασκήσεις όπως η πορεία 36 μιλίων που πρέπει να διανυθεί εντός 12 ωρών. Μόνο το 5% των υποψηφίων γίνεται δεκτό εδώ.
9. Frogman Corps
Το επίλεκτο σώμα της Δανίας με ειδική εκπαίδευση στις επιχειρήσεις μέσα σε νερό (εξ ου και η ονομασία τους). Είναι εξίσουν αποτελεσματικοί και σε επιχειρήσεις εδάφους, αλλά όταν πρόκειται πχ. για πειρατείες πλοίων, είναι οι καλύτεροι.
8. Gruppo di Intervento Speciale
Δημιουργήθηκε το 1977 ως απάντηση στο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιταλία τη δεκαετία του ’70. Είναι εκπαιδευμένη να φέρνει σε πέρας ακόμα και τις πιο δύσκολες αποστολές κατά της τρομοκρατίας.
7. US Navy SEALs
Το προσωπικό τους είναι άριστο σε επιχειρήσεις ξηράς, αέρος και θάλασσας και αποτελούν τις κορυφαίες ειδικές δυνάμεις της Αμερικής. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά τους ήταν η εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011.
6. MARCOS
Πρόκειται για τη Marine Commando Force της Ινδίας και οι άνδρες της εκπαιδεύονται σύμφωνα με το σύστημα των US Navy SEALs
5. 707th Special Mission Battalion
Μετά το μακελειό στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, κάποιες χώρες αποφάσισαν να αποκτήσουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις. Μια εξ αυτών ήταν και η Νότια Κορέα, ενόψει και των ολυμπιακών αγώνων που θα φιλοξενούσε το 1988. Η ομάδα είναι γνωστή και ως Λευκή Τίγρης.
4. Green Beret
Εκτός από τους Navy SEALs, οι ΗΠΑ έχουν να καυχώνται και για τους Green Beret, τους γνωστούς Πρασινοσκούφηδες που ειδικεύονται σε 5 κυρίως τύπους αποστολών: άμυνα από εξωτερικές απειλές, αντισυμβατικό πόλεμο, ειδική αναγνώριση, άμεση δράση και αντιτρομοκρατία.
3. Special Air Service
Η γνωστή SAS, είναι η βρετανική υπηρεσία ειδικών δυνάμεων αέρος και είναι μια από τις πιο διάσημες ομάδες στον πλανήτη. Η διαδικασία επιλογής είναι πολύ σκληρή. Οι υποψήφιοι ωθούνται στα άκρα των δυνατοτήτων τους και της φυσικής τους αντοχής. Όταν πλέον τελειώσουν την εκπαίδευσή τους μπορούν να διανύσουν τρέχοντας απόσταση 4 μιλίων σε 30 λεπτά και να κολυμπήσουν 2 μίλια σε 90 λεπτά ή και λιγότερο.
2. JW GROM
Είναι οι πολωνικές ειδικές δυνάμεις, εκπαιδευμένες να υπεραμύνονται με κάθε κόστος τη ζωή των πολιτών κατά τρομοκρατικών απειλών. Εκπαιδεύονται με σιδερένια πειθαρχία και υποβάλλονται σε διάφορα σωματικά και ψυχολογικά τεστ, καθώς και σε τεστ αλήθειας.
1. Alpha Group
Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1974 και βρίσκεται ένα κλικ πάνω από την περιβόητη KGB. Εχει ανελέητες μεθόδους και μοναδικές επιχειρησιακές τεχνικές. Ωστόσο, οι μέθοδοί της είναι τόσο σκληρές ώστε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων έχουν παρασύρει στον θάνατο και αναρίθμητους αθώους πολίτες. Κατά την κρίση ομηρείας στο θέατρο της Μόσχας το 2002, η Alpha Group χρησιμοποίησε χημικά για να πλήξει τους τρομοκράτες, ωστόσο μαζί με αυτούς σκοτώθηκαν και 129 πολίτες, ενώ στην ομηρεία του Μπεσλάν τη ζωή τους είχαν χάσει 330 όμηροι.

ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/defence/oi-15-pio-ischyres-idikes-dynamis-ston-kosmo-photos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου