Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ LOW ΚΑΙ ΤΩΝ RPG


Το RPG (Ruchnoy Protivotankoviy Granatomet, ‘Handheld Anti-Tank Grenade Launcher’) είναι ένας φορητός επωμιζόμενος εκτοξευτής αντιαρματικών ρουκετών.
Η εύχρηστη φύση του σε συνδυασμό με την φορητότητα του το έχουν καταστήσει ένα από τα πιο διαδεδομένα όπλα σε όλο τον πλανήτη. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στον αντάρτικο και γενικά στον ανορθόδοξο πόλεμο και κατασκευάζεται από τουλάχιστον εννέα χώρες.
Από την άλλη, οι εκτοξευτήρες LOW είναι μιας χρήσης όπλα. Δεν ζυγίζουν πολύ, ενώ έχουν αποτελεσματικότερες βολές σε σταθερό στόχο που δεν υπερβαίνει τα 350 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, αρκετά κτυπήματα με «άρωμα» νύχτας πραγματοποιούνται με τέτοια όπλα στην Κύπρο. Αυτό, είναι κάτι που σαφώς εύλογα γεννά υποψίες και προκαλεί ανησυχία στις αρχές. Τα αντιαρματικά αυτά όπλα δεν αποκλείεται να προέρχονται και από τα κατεχόμενα ή από τρίτες χώρες.
Πρώτο στη λίστα των κτυπημάτων με ρουκέτα είναι αυτό κατά της οικίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη στον Στρόβολο (κοντά στον συνοικισμό Άσπρες) τον Φεβρουάριο του 2015. Οι δράστες αφού έριξαν τον εκτοξευτήρα, γάζωσαν και με καλάσνικοφ την εξωτερική πλευρά του σπιτιού, καταφέρνοντας να πλήξουν θανάσιμα έναν 28χρονο τότε φρουρό, ο οποίος βρισκόταν έξω από το σπίτι.
Παρομοίως, το ίδιο έτος, η Αστυνομία εντόπισε μετά από πληροφορίες, βλήματα και εκτοξευτής LOW.
Τον Οκτώβριο του 2016, η Αστυνομία εντόπισε σε ανοικτό χώρο στην Γερμασόγεια, ρουκέτα και βολίδες.
Η εφημερίδα Αλήθεια, σε σημερινό δημοσίευμά της, καταγράφει τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά με αντιαρματικά, σε Ζακάκι, Λευκωσία και Πλατεία Ηρώων και πάλι στην Λεμεσό.
Το 2014 εκτοξεύτηκε σε καζίνο στο Ζακάκι βλήμα με RPG. Το 2012 ο τότε Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης έγινε στόχος μετά από κατάστρωση οργανωμένου σχεδίου εξόντωσής του μέσα από τις φυλακές. Η Αστυνομία είχε εντοπίσει σε ανοικτό χώρο εκτοξευτήρα LOW.
Πίσω, το 1992, καμπαρέ ιδιοκτησίας του Σωτήρη Αθηνή είχε γίνει στόχος, αφού οι δράστες ήθελαν να πλήξουν το αυτοκίνητό του που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το υποστατικό. Το βλήμα LOW προσγειώθηκε στον τοίχο του καμπαρέ. 
ΠΗΓΗ
https://www.thinknews.gr/news-feed/o-tyflos-polemos-ton-low-ke-ton-rpg/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου