Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Sig Sauer P320: το νέο υπηρεσιακό πιστόλι του Αμερικάνικου Στρατού


Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) επέλεξε το P320 της Sig Sauer ως το νέο υπηρεσιακό πιστόλι του.

To P320 της Sig Sauer ήταν ο τελικός νικητής μεταξύ 12 ανταγωνιστών στον σχετικό διαγωνισμό επιλογής.

Ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το νέο πιστόλι του Αμερικάνικου Στρατού:

  • Το P320, που παρουσιάστηκε από την Sig Sauer το 2014, είναι ένα πολυμερικό πιστόλι επίκρουσης (striker-fired).

  • Το νέο φορητό όπλο θα αντικαταστήσει το M9 Beretta, το πιστόλι επιλογής του Στρατού των ΗΠΑ για περισσότερα από 30 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού στις 19 Ιανουαρίου.

  • Το P320 είναι το πρώτο αρθρωτό πιστόλι με ανταλλάξιμα στοιχειά χειρολαβής που μπορούν επίσης να προσαρμοστούν στο μέγεθος του πλαισίου και διαμετρήματος από τον χρήστη.

  • Σύμφωνα με την Sig Sauer μπορεί να προσαρμοστεί για να πυροβολεί τα πυρομαχικά 9mm, .357 SIG και .40 S&W.

  • Παρά το γεγονός ότι ούτε ο Στρατός αλλά ούτε και η Sig Sauer ανακοίνωσαν ποιο διαμέτρημα επέλεξε ο Στρατός των ΗΠΑ, αναφορές των μέσων ενημέρωσης είπαν ότι ο Στρατός επέλεξε την έκδοση των 9mm.

  • Η Sig Sauer επιβεβαίωσε ότι ο Στρατός των ΗΠΑ επέλεξε τόσο το πλήρες μεγέθους P320 όσο και το compact P320.

  • Οι στρατιώτες θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα νέα φορητά όπλα αυτή την χρονιά, με όλα τα όπλα της σύμβασης να παραδίδονται εντός μιας περιόδου 10 ετών.

  • Όλα τα πιστόλια θα είναι διαμορφωμένα ώστε να δέχονται σιγαστήρες.

  • Τα πιστόλια θα έχουν κανονικής και εκτεταμένης χωρητικότητας γεμιστήρες.

  • Σύμφωνα με προωθητικό υλικό της κατασκευάστριας εταιρείας Sig Sauer,το P320 θα διαθέτει πλαίσιο ανοξείδωτου χάλυβα που θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα “αλλαγής διαμετρήματος, μεγέθους και προσαρμογής κατά βούληση”. Θα έχει επίσης “καθαριστικά, επαναφορά μηδενισμού σκανδάλης, λύση ασφαλείας και πρωτοφανή «αρθρωτή» αρχιτεκτονική”.

  • Τα πιστόλια θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Sig Sauer στο Νιου Χάμσαϊρ ενώ το σχετικό συμβόλαιο είναι αξίας 580 εκ.$.


Να τονίσουμε ότι η Beretta προσπάθησε να συμμετάσχει στον σχετικό διαγωνισμό επιλογής με μια νέα έκδοση του M9, το M9A3, αλλά ο στρατός των ΗΠΑ απέκλεισε την συμμετοχή της νέας έκδοσης. Το M9 δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης. Σε μια έκθεση του 2006 στις ΗΠΑ για όπλα πεζικού, τα στρατεύματα που είχαν χρησιμοποιήσει το M9 Beretta σε μάχες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν του έδιναν την τελευταία θέση σε σύγκριση με τα τουφέκια Μ4, Μ16  και το πυροβόλο M249. Μόνο πενήντα οκτώ τοις εκατό των στρατιωτών που το είχε χρησιμοποιήσει στη μάχη είχε αναφερθεί με ικανοποίηση σε αυτό. Από τα τέσσερα παραπάνω πυροβόλα όπλα, οι στρατιώτες το χαρακτήριζαν ως το όπλο με την λιγότερο ακρίβεια και με τον χειρότερο χειρισμό. Ακόμα χειρότερα, είκοσι έξι τοις εκατό από αυτούς που το είχαν χρησιμοποιήσει πραγματικά στη μάχη είχαν αναφέρει εμπλοκές με το Μ9 Beretta .

ΠΗΓΗ
http://defencenews.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/5103-sig-sauer-p320-to-neo-ypiresiako-pistoli-tou-amerikanikou-stratoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου